Takuan kimchivel, koreai étel, savanyú retek és fűszeres kimchi kombinációja friss korianderrel

Takuan kimchivel

A Takuan egy hagyományos japán étel, amit savanyított retekkel készítenek, míg a kimchi a koreai konyha egyik legismertebb étke, fűszeres, erőteljes ízvilágával. A két étel kombinációja nemcsak ízletes, hanem egy egészséges és frissítő étkezést is biztosít. A Takuan kimchivel tökéletesen illik mindenféle étkezéshez, mivel a savanyú és fűszeres ízek egyensúlyt teremtenek, és izgalmas élményt nyújtanak.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Takuan (savanyított retek)
150 g Kimchi
1 ek. Szezámmag
1 ek. Friss koriander
100 ml Víz
2 ek. Soya szósz
1 ek. Szezámmagolaj
1 db Lime leve
0.5 tk. Chili pehely

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A Takuan-t szeleteld fel vékony darabokra. Ha szükséges, vágd le a keményebb részeket, hogy lágyabb textúrájú legyen.

    A Takuan édeskés és enyhén savanyú íze jól harmonizál a kimchi fűszerességével, így válassz friss, jól pácolt Takuan-t.

    2

    A kimchit vágd apróra, hogy könnyebben el tudjon keveredni a Takuan-nal.

    A kimchi fűszeres, így a mennyiségét az ízlésed szerint szabályozhatod, ha nem szereted túl csípősen.

    3

    Készíts egy öntetet: keverd össze a vizet, soya szószt, szezámmagolajat, lime levét és chili pelyhet.

    Ha szereted a fokhagymás ízt, egy apróra vágott fokhagymát is hozzáadhatsz az öntethez, hogy még karakteresebbé váljon.

    4

    Egy tálban keverd össze a Takuan-t, kimchit és az öntetet. Tálald frissen, szezámmaggal és friss korianderrel díszítve.

    A friss koriander és szezámmag frissességet és egy finom ropogós textúrát ad az ételnek.