A rizst alaposan öblítsd le hideg vízben, majd tedd fel főzni 200 ml vízben. A rizs akkor kész, ha a víz elpárolgott, és a rizs megpuhult.
Használj jázmin rizst, mert az illatos és ragadós lesz, így jobban tartja a formáját.
A csirkecombot vágd kisebb darabokra, majd egy serpenyőben melegítsd fel a szezámolajat. Pirítsd meg a csirkehúst, amíg szép aranybarna színt kap.
A csirke belső része legyen puha, de kívül ropogós, hogy tökéletes textúrát kapj.
Add hozzá a szójaszószt, mirint és egy csipet sót a csirkéhez. Öntsd rá a vizet, és hagyd főzni, amíg a csirke teljesen megpuhul.
A mirin édes ízt ad a szósznak, ami jól kiegyensúlyozza a szójaszósz sós ízét.
A tojásokat felvered egy tálban, majd lassan öntsd a csirkére, amikor az már majdnem kész. Hagyd, hogy a tojás enyhén megszilárduljon, de maradjon lágy.
Ne keverd meg a tojást, csak hagyd, hogy a hő a csirke tetején fője meg – így finom, lágy állagú marad.
A takuan retket szeleteld fel vékony csíkokra. A friss zöldhagymát apróra vágd.
A takuan savanykás íze friss és fűszeres, jól illik a tojásos, szójaszószos csirkéhez.
Tálald a rizst, majd helyezd rá a tojásos csirkét. A tetejét díszítsd a takuan retek csíkokkal és a friss zöldhagymával.
Az ételt tálalhatod egy kis extra szójaszósszal a tetején, ha szereted a még intenzívebb ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.