Oyakodon tálalva, csirkecomb, tojás és takuan retek díszítésével

Takuan savanyított retek töltelékű Oyakodon

Az Oyakodon egy klasszikus japán étel, amely egy könnyed és ínycsiklandó ételt kínál rizs, csirke és tojás kombinációjával. A takuan, vagyis a savanyított retek, egyedülállóan friss és enyhén édes savanyú ízt ad hozzá, tökéletesen egyensúlyozva az étel gazdag szójaszószos alapját. Az Oyakodon eredetileg a családi étkezésekre lett kifejlesztve, ahol a csirke és a tojás együtt adja meg a teljes étkezést. Ez az étel tökéletes választás egy könnyed vacsorához vagy egy meleg, tápláló ebédhez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Csirkecomb
100 g Takuan (savanyított retek)
200 g Jázmin rizs
2 db Tojás
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Mirin
200 ml Víz
1 szál Zöldhagyma
1 ek. Szezámolaj
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan öblítsd le hideg vízben, majd tedd fel főzni 200 ml vízben. A rizs akkor kész, ha a víz elpárolgott, és a rizs megpuhult.

    Használj jázmin rizst, mert az illatos és ragadós lesz, így jobban tartja a formáját.

    2

    A csirkecombot vágd kisebb darabokra, majd egy serpenyőben melegítsd fel a szezámolajat. Pirítsd meg a csirkehúst, amíg szép aranybarna színt kap.

    A csirke belső része legyen puha, de kívül ropogós, hogy tökéletes textúrát kapj.

    3

    Add hozzá a szójaszószt, mirint és egy csipet sót a csirkéhez. Öntsd rá a vizet, és hagyd főzni, amíg a csirke teljesen megpuhul.

    A mirin édes ízt ad a szósznak, ami jól kiegyensúlyozza a szójaszósz sós ízét.

    4

    A tojásokat felvered egy tálban, majd lassan öntsd a csirkére, amikor az már majdnem kész. Hagyd, hogy a tojás enyhén megszilárduljon, de maradjon lágy.

    Ne keverd meg a tojást, csak hagyd, hogy a hő a csirke tetején fője meg – így finom, lágy állagú marad.

    5

    A takuan retket szeleteld fel vékony csíkokra. A friss zöldhagymát apróra vágd.

    A takuan savanykás íze friss és fűszeres, jól illik a tojásos, szójaszószos csirkéhez.

    6

    Tálald a rizst, majd helyezd rá a tojásos csirkét. A tetejét díszítsd a takuan retek csíkokkal és a friss zöldhagymával.

    Az ételt tálalhatod egy kis extra szójaszósszal a tetején, ha szereted a még intenzívebb ízeket.