Takuan tésztával tálalva, szezámmaggal és korianderrel díszítve

Takuan tésztával

A Takuan egy hagyományos japán étel, amely a savanyított retekből készül, és számos étkezésben szerepel. A rizstészta hozzáadása és a szójaszósz édes-savanyú ízvilága új dimenziót ad ennek az ételnek. Az étel tökéletes egy könnyű ebédre vagy vacsorára, és gyorsan elkészíthető. A koriander és szezámmag frissességet és textúrát ad az étkezéshez, miközben a takuan egyedi ízét megőrzi.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Takuan (savanyított retek)
200 g Rizstészta
500 ml Víz
2 ek. Szójaszósz
1 tk. Cukor
1 tk. Szezámmag
1 szál Zöldhagyma
1 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizstésztát főzd meg forró vízben a csomagolás utasításainak megfelelően, majd szűrd le és tedd félre.

    A rizstészta túl főzése elkerülhető, ha csak rövid ideig főzöd, hogy ne ragadjon össze.

    2

    A takuant szeleteld vékony csíkokra. Ha szükséges, öblítsd le, hogy csökkentsd a sótartalmát.

    A takuan ízét fokozhatod, ha egy kis ecetet és cukrot is adsz hozzá, hogy erősebb savanyú ízt kapj.

    3

    A főtt rizstésztát tálald egy nagy tálban, majd halmozd rá a takuant.

    A tálalás előtt ügyelj arra, hogy a tészta még meleg legyen, hogy a takuan jól hozzáolvadjon.

    4

    A szójaszószt és a cukrot egy kis tálban keverd össze, majd öntsd a keveréket a tésztára és takuanra.

    A szójaszósz és cukor kombinációja egy édes-savanyú ízvilágot ad az ételnek.

    5

    Szórd meg a tálat szezámmaggal, és díszítsd friss korianderrel és zöldhagymával.

    A koriander friss ízt ad a tálalásnak, míg a szezámmag egy extra ropogós textúrát biztosít.