A banánokat hámozd meg, majd vágd fel karikákra. Tedd félre.
A banánokat frissen használjuk, hogy megőrizzék édes ízüket és állagukat.
Egy tálban keverd össze a vajat, cukrot és a tojást, majd add hozzá a tejet. Keverd simára.
Ha a vaj túl kemény, előtte olvaszd meg egy picit, hogy könnyebben eldolgozható legyen.
A sütőporos lisztet szitáld át, majd fokozatosan add hozzá a vajas keverékhez. Keverd alaposan, hogy sima tésztát kapj.
A tésztát ne dolgozd túl, hogy ne legyen kemény. Amint sima állagot kapsz, hagyd abba.
Egy serpenyőben hevíts egy kis vajat, majd a tésztát kanalazd bele és formázz belőle kis köröket. Süsd mindkét oldalát aranybarnára.
A tészta ne legyen túl vastag, hogy könnyen átsüljön. Ha szükséges, dolgozz több részletben.
Miután megsült a tészta, halmozd a karikázott banánokat a tetejére, majd süsd még egy kicsit, hogy a banán enyhén karamellizálódjon.
A banán ne süljön túl sokáig, mert akkor elveszíti állagát és ízét.
Tálald melegen, esetleg egy kis porcukorral megszórva.
A taler bora banánnal frissen a legfinomabb, de más gyümölcsökkel is kipróbálhatod, ha szeretnéd.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.