Taler bora banánnal, ropogós tésztával és karamellizált banánnal tálalva

Taler bora banánnal

A taler bora egy hagyományos desszert, amely sokféle variációban elérhető. A banán hozzáadása egy modern csavart ad a klasszikus ételnek, miközben kiemeli a banán természetes édességét. Az étel könnyen elkészíthető, és tökéletes választás azok számára, akik valami gyors, mégis ínycsiklandó édességre vágynak. A karamellizált banán és a ropogós tészta kombinációja különleges élményt nyújt minden falatnál.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Banán
250 g Tészta
50 g Vaj
100 g Cukor
1 db Tojás
200 g Búzaliszt
1 ek. Sütőpor
100 ml Tej
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A banánokat hámozd meg, majd vágd fel karikákra. Tedd félre.

    A banánokat frissen használjuk, hogy megőrizzék édes ízüket és állagukat.

    2

    Egy tálban keverd össze a vajat, cukrot és a tojást, majd add hozzá a tejet. Keverd simára.

    Ha a vaj túl kemény, előtte olvaszd meg egy picit, hogy könnyebben eldolgozható legyen.

    3

    A sütőporos lisztet szitáld át, majd fokozatosan add hozzá a vajas keverékhez. Keverd alaposan, hogy sima tésztát kapj.

    A tésztát ne dolgozd túl, hogy ne legyen kemény. Amint sima állagot kapsz, hagyd abba.

    4

    Egy serpenyőben hevíts egy kis vajat, majd a tésztát kanalazd bele és formázz belőle kis köröket. Süsd mindkét oldalát aranybarnára.

    A tészta ne legyen túl vastag, hogy könnyen átsüljön. Ha szükséges, dolgozz több részletben.

    5

    Miután megsült a tészta, halmozd a karikázott banánokat a tetejére, majd süsd még egy kicsit, hogy a banán enyhén karamellizálódjon.

    A banán ne süljön túl sokáig, mert akkor elveszíti állagát és ízét.

    6

    Tálald melegen, esetleg egy kis porcukorral megszórva.

    A taler bora banánnal frissen a legfinomabb, de más gyümölcsökkel is kipróbálhatod, ha szeretnéd.