Tamagoyaki avokádóval, omlett gazdag avokádós töltelékkel

Tamagoyaki avokádóval

A Tamagoyaki, vagy japán omlett, egy hagyományos étel a japán konyhában, amit reggelire vagy bento dobozokban fogyasztanak. Az omlettet több rétegben sütik, hogy lágy és krémes textúrát kapjon. Az avokádó hozzáadása különleges ízvilágot ad a fogásnak, így a tojás gazdag és ínycsiklandó élményt nyújt. Az étel tökéletes választás reggelire vagy könnyű vacsorára, különösen azok számára, akik szeretik az egészséges és tápláló étkezéseket.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
330 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
4 db Tojás
50 ml Víz
2 ek. Szójaszósz
1 tk. Cukor
1 db Avokádó
1 ek. Vaj
1 tk. Szezámmag
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Az avokádót hámozd meg és szeleteld fel vékony csíkokra. Az avokádónak érettnek és puhanak kell lennie, hogy könnyen szeletelhető legyen.

    Ha nem találod érettnek az avokádót, tedd egy papírzacskóba egy-két napra, hogy megérjen.

    2

    A tojásokat egy tálban felvered a vízzel, szójaszósszal és cukorral. Jól keverd össze, amíg a cukor feloldódik.

    A tojásos keverék legyen sima, hogy az omlett egyenletesen süljön. Ha szeretnéd, szűrőn is átpasszírozhatod a masszát, hogy még simább legyen.

    3

    Egy serpenyőt melegíts fel közepes lángon, és olvaszd meg benne a vajat. Öntsd bele a tojásos keverék egy részét, és egyenletesen oszlasd el.

    A serpenyőt ne melegítsd túl, hogy a tojás szépen lassan, egyenletesen süljön meg.

    4

    Amikor az omlett alja kezd megszilárdulni, a közepére halmozd az avokádószeleteket. Ha szükséges, az avokádó fölé szórhatsz még egy kevés tojást.

    Az avokádót ne rakd túl vastagon, hogy a tojás könnyen feltekercselhető legyen körülötte.

    5

    Miután a tojás és az avokádó már összesült, óvatosan hajtsd félbe az omlettet. Továbbra is közepes lángon süsd, amíg a teljes omlett átmelegedett és a kívánt formát elérted.

    Ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, hogy a tojás ne száradjon ki és ne legyen túl száraz.

    6

    Miután az omlett kész, tedd egy vágódeszkára, és vágd fel szeletekre. Tálald azonnal, frissen.

    A szeleteléshez használj éles kést, hogy szép egyenletes szeleteket kapj.