A tojásokat verjük fel, majd adjuk hozzá a szójaszószt és a mirint. Keverjük össze alaposan.
A tojásokat ne verjük túl keményre, hogy a levesünk krémesebb legyen.
A dashi alaplevet öntsük egy edénybe, majd adjuk hozzá a vizet és egy kis gyömbért. Forraljuk fel.
A dashi alaplé biztosítja a leves gazdag, umami ízét.
A felvert tojáskeveréket lassan öntsük bele a forró alaplébe, miközben folyamatosan keverjük, hogy lágy tojásdarabkák keletkezzenek.
Lassú öntéssel és folyamatos keveréssel érhetjük el a kívánt állagot, amely nem lesz túl kemény.
A főtt rizst tálalás előtt melegítsük fel. Egy kis fazékban egy ek. olajon pirítsuk meg a rizst, hogy egy kis ropogósságot adjon.
A rizs pirítása előtt melegítsük meg az olajat, hogy gyorsabban átsüljön.
A tojásos levest és a pirított rizst tálaljuk egyesével, és szórjuk meg szezámmaggal és apróra vágott zöldhagymával.
A zöldhagyma és a szezámmag extra frissességet és ropogósságot ad a levesnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.