Tamagoyaki leves, tojásdarabokkal, friss zöldhagymával és szezámmaggal tálalva

Tamagoyaki leves

A Tamagoyaki leves egy hagyományos japán étel, amelyet a japán omlett, a tamagoyaki inspirált. Az étel a friss tojások és a gazdag dashi alaplé tökéletes kombinációja. A leves a japán konyha egyszerű, mégis ínycsiklandó ízvilágát képviseli, amely tökéletes választás könnyű ebédre vagy vacsorára.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Tojás
200 g Főtt rizs
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Mirin
400 ml Dashi (hal alaplé)
1 tk. Szezámmag
2 szál Friss zöldhagyma
1 cm Friss gyömbér
100 ml Víz
1 ek. Főzőolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat verjük fel, majd adjuk hozzá a szójaszószt és a mirint. Keverjük össze alaposan.

    A tojásokat ne verjük túl keményre, hogy a levesünk krémesebb legyen.

    2

    A dashi alaplevet öntsük egy edénybe, majd adjuk hozzá a vizet és egy kis gyömbért. Forraljuk fel.

    A dashi alaplé biztosítja a leves gazdag, umami ízét.

    3

    A felvert tojáskeveréket lassan öntsük bele a forró alaplébe, miközben folyamatosan keverjük, hogy lágy tojásdarabkák keletkezzenek.

    Lassú öntéssel és folyamatos keveréssel érhetjük el a kívánt állagot, amely nem lesz túl kemény.

    4

    A főtt rizst tálalás előtt melegítsük fel. Egy kis fazékban egy ek. olajon pirítsuk meg a rizst, hogy egy kis ropogósságot adjon.

    A rizs pirítása előtt melegítsük meg az olajat, hogy gyorsabban átsüljön.

    5

    A tojásos levest és a pirított rizst tálaljuk egyesével, és szórjuk meg szezámmaggal és apróra vágott zöldhagymával.

    A zöldhagyma és a szezámmag extra frissességet és ropogósságot ad a levesnek.