Tamalito ananásszal tálalva, feta sajttal és lime szeletekkel

Tamalito ananásszal

A Tamalito egy mexikói étel, amely a kukorica friss, roppanós ízét ötvözi a tejfölös szószokkal és a fűszeres feltétekkel. Az ananász különleges édes ízt ad, miközben a feta sajt sós íze és a lime frissessége egyedülállóan gazdagítja az ételt. Ez a recept ideális választás egy grillezéshez, nyári összejövetelekhez vagy egy egyszerű vacsorához. Az étel gazdag textúrája és fűszeres íze minden falatban elvarázsol.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Friss kukorica
100 g Tejföl
1 db Ananász
1 db Lime
50 g Feta sajt
1 tk. Chili por
0.5 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a kukoricát forró vízben 10-15 percig, amíg megpuhul.

    A kukorica roppanós állapotát ne hagyd elveszni, hogy még ízletesebb legyen.

    2

    Az ananászt hámozd meg, és vágd fel apró darabokra.

    Ha friss ananászt használsz, ügyelj rá, hogy ne legyen túl érett, mert akkor túlságosan puha lesz.

    3

    Készítsd el a tejfölös szószt. Egy tálban keverd össze a tejfölt, lime levét, chili port, sót és frissen őrölt borsot.

    A lime frissessége kiemeli az étel ízét, de ne hagyd, hogy túl savanyú legyen.

    4

    Miután a kukorica elkészült, vedd ki a vízből és hagyd pihenni egy kicsit. Ezután távolítsd el a kukorica szemeket a csuhéból, és tedd egy tálba.

    Használj kanalat a kukorica szemek eltávolításához, ha nincs kukorica darálód.

    5

    Tedd a kukoricát és az ananászt a tejfölös szósszal, és keverd össze alaposan.

    A friss ananász édes és savanykás íze tökéletesen kiegészíti a kukorica édes ízét.

    6

    Szórd meg a kukoricát reszelt feta sajttal, hogy extra ízt és textúrát adj hozzá.

    A feta sajt mellett próbálhatsz más sajtokat is, hogy még gazdagabb legyen az ízvilág.

    7

    Tálald lime szeletekkel, és egy kis extra chili porral is megszórhatod, ha szereted az erősebb ízeket.