A kukoricalisztet és a fahéjat egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a sót, és alaposan összekeverjük.
A fahéj és a cukor keveréke segít, hogy a tamalito édes és fűszeres ízű legyen.
A tejet felmelegítjük, majd hozzáadjuk a vajat, és elkeverjük, hogy felolvadjon. A felolvasztott vajat és tejet a kukoricaliszt keverékéhez adjuk.
A meleg tej és vaj segít, hogy a kukoricaliszt jól összeálljon és puha tésztát alkosson.
A csokoládét darabokra törjük, és lassú tűzön felolvasztjuk. Miután megolvadt, hozzáadjuk a csokoládét a kukoricalisztes keverékhez, és jól elkeverjük.
Ha a csokoládé túl kemény, egy kis tejjel hígíthatjuk, hogy krémesebb legyen.
A banán leveleit tisztára mosjuk, és mindegyik levelet 2-3 rétegre vágjuk. A leveleket kissé megpuhítjuk, hogy könnyebben formálhatóak legyenek. A levelekre egy-egy evőkanál tésztát teszünk, és szorosan feltekerjük őket, majd a két végét összegyűjtjük.
A banán leveleit először vízben megpuhíthatjuk, hogy könnyebb legyen őket feltekerni.
A tamalitokat egy gőzölő edénybe tesszük, és 30-40 percig gőzöljük, amíg a tészta megpuhul és átvette a csokoládé ízét.
A gőzölés segít, hogy a tamalito puhán, de ne túl lágyan készüljön el. Figyeljünk arra, hogy ne főzzük túl!
Miután elkészült, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd tálaljuk melegen.
A tamalito még melegen a legfinomabb, de hidegen is fogyasztható.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.