Tamalito csokoládéval, kukoricaliszttel és csokoládéval töltve

Tamalito csokoládéval

A tamalito egy hagyományos mexikói édesség, amely kukoricalisztből készült tésztában egy édes tölteléket rejt. Az étel eredetileg Mexikó vidéki területeiről származik, és egyes verziókban csokoládéval vagy gyümölcsökkel is készítik. A csokoládés változat egy gazdag, ínycsiklandó desszert, amely az étkezéseket egyedi, fűszeres ízvilágával emeli ki. Az édes és fűszeres töltelék a kukoricaliszt finom textúrájával kombinálva egy könnyed, de mégis gazdag édességet alkot.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Kukoricaliszt
100 g Csokoládé (étcsokoládé)
80 g Cukor
1 tk. Fahéj
1 csipet
200 ml Tej
50 g Vaj
1 tk. Vaníliás cukor
4 db Banán levele (a csomagoláshoz)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A kukoricalisztet és a fahéjat egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a sót, és alaposan összekeverjük.

    A fahéj és a cukor keveréke segít, hogy a tamalito édes és fűszeres ízű legyen.

    2

    A tejet felmelegítjük, majd hozzáadjuk a vajat, és elkeverjük, hogy felolvadjon. A felolvasztott vajat és tejet a kukoricaliszt keverékéhez adjuk.

    A meleg tej és vaj segít, hogy a kukoricaliszt jól összeálljon és puha tésztát alkosson.

    3

    A csokoládét darabokra törjük, és lassú tűzön felolvasztjuk. Miután megolvadt, hozzáadjuk a csokoládét a kukoricalisztes keverékhez, és jól elkeverjük.

    Ha a csokoládé túl kemény, egy kis tejjel hígíthatjuk, hogy krémesebb legyen.

    4

    A banán leveleit tisztára mosjuk, és mindegyik levelet 2-3 rétegre vágjuk. A leveleket kissé megpuhítjuk, hogy könnyebben formálhatóak legyenek. A levelekre egy-egy evőkanál tésztát teszünk, és szorosan feltekerjük őket, majd a két végét összegyűjtjük.

    A banán leveleit először vízben megpuhíthatjuk, hogy könnyebb legyen őket feltekerni.

    5

    A tamalitokat egy gőzölő edénybe tesszük, és 30-40 percig gőzöljük, amíg a tészta megpuhul és átvette a csokoládé ízét.

    A gőzölés segít, hogy a tamalito puhán, de ne túl lágyan készüljön el. Figyeljünk arra, hogy ne főzzük túl!

    6

    Miután elkészült, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd tálaljuk melegen.

    A tamalito még melegen a legfinomabb, de hidegen is fogyasztható.