Tamalito édesburgonyával tálalva, feta sajttal és lime szeletekkel

Tamalito édesburgonyával

A Tamalito egy mexikói étel, amely a kukorica friss, roppanós ízét ötvözi a tejfölös szószokkal és a fűszeres feltétekkel. Az édesburgonya különleges édes ízt ad, miközben a feta sajt sós íze és a lime frissessége egyedülállóan gazdagítja az ételt. Ez a recept ideális választás egy grillezéshez, nyári összejövetelekhez vagy egy egyszerű vacsorához. Az étel gazdag textúrája és fűszeres íze minden falatban elvarázsol.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Friss kukorica
100 g Tejföl
2 db Édesburgonya
1 db Lime
50 g Feta sajt
1 tk. Chili por
0.5 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kukoricát főzd meg forró vízben 10-15 percig, amíg megpuhul.

    A kukorica roppanós állapotát ne hagyd elveszni, hogy még ízletesebb legyen.

    2

    Az édesburgonyát hámozd meg, és vágd fel apró kockákra. Forralj vizet egy lábasban, és főzd a burgonyát 10-12 percig, amíg megpuhul.

    Az édesburgonya gyorsabban fő, ha kisebb darabokra vágod, és figyelj rá, hogy ne főzd túl.

    3

    Készítsd el a tejfölös szószt. Egy tálban keverd össze a tejfölt, lime levét, chili port, sót és frissen őrölt borsot.

    A lime frissessége kiemeli az étel ízét, de ne hagyd, hogy túl savanyú legyen.

    4

    Miután a kukorica és édesburgonya elkészült, tedd egy tálba a kukoricát és a burgonyát, majd öntsd rá a tejfölös szószt, és keverd össze alaposan.

    Mindent jól keverj össze, hogy a szósz minden falatot átjárjon.

    5

    Szórd meg a kukoricát reszelt feta sajttal, hogy extra ízt és textúrát adj hozzá.

    A feta sajt mellett próbálhatsz más sajtokat is, hogy még gazdagabb legyen az ízvilág.

    6

    Tálald lime szeletekkel, és egy kis extra chili porral is megszórhatod, ha szereted az erősebb ízeket.