Tamalito fahéjjal tálalva, feta sajttal és lime szeletekkel

Tamalito fahéjjal

A Tamalito egy mexikói étel, amely a kukorica friss, roppanós ízét ötvözi a tejfölös szószokkal és a fűszeres feltétekkel. A fahéjjal készült változat különleges, édes és fűszeres ízt ad, miközben a feta sajt sós íze és a lime frissessége egyedülállóan gazdagítja az ételt. Ez a recept ideális választás egy grillezéshez, nyári összejövetelekhez vagy egy egyszerű vacsorához. Az étel gazdag textúrája és fűszeres íze minden falatban elvarázsol.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Friss kukorica
100 g Tejföl
1 tk. Fahéj
1 db Lime
50 g Feta sajt
1 tk. Chili por
0.5 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a kukoricát forró vízben 10-15 percig, amíg megpuhul.

    A kukorica roppanós állapotát ne hagyd elveszni, hogy még ízletesebb legyen.

    2

    Készítsd el a fahéjas tejfölös szószt. Egy tálban keverd össze a tejfölt, lime levét, fahéjat, chili port, sót és frissen őrölt borsot.

    A fahéj különleges édes és fűszeres ízt ad a szósznak, ami kiválóan passzol a kukoricához.

    3

    Miután a kukorica elkészült, vedd ki a vízből és hagyd pihenni egy kicsit. Ezután távolítsd el a kukorica szemeket a csuhéból, és tedd egy tálba.

    Használj kanalat a kukorica szemek eltávolításához, ha nincs kukorica darálód.

    4

    Tedd a kukoricát a fahéjas tejfölös szósszal, és keverd össze alaposan.

    A szósz minden kukoricamagot beborít, így minden falatban gazdag ízt élvezhetsz.

    5

    Szórd meg a kukoricát reszelt feta sajttal, hogy extra ízt és textúrát adj hozzá.

    A feta sajt mellett próbálhatsz más sajtokat is, hogy még gazdagabb legyen az ízvilág.

    6

    Tálald lime szeletekkel, és egy kis extra chili porral is megszórhatod, ha szereted az erősebb ízeket.