Egy tálban keverd össze a kukoricalisztet, a sütőport, a cukrot és a sót.
Ügyelj arra, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon, hogy a tésztád szép egyenletesen megkeljen.
Öntsd hozzá a kókusztejet és a lime levét, majd apránként add hozzá a vizet. Keverd addig, amíg egy sima, lágy tésztát nem kapsz.
A tészta ne legyen túl folyós, de ne is legyen túl kemény. Ha szükséges, adj hozzá még egy kevés vizet.
A tésztát egy kis pihentetés után oszd fel kis golyókká. Mivel a tamalito kisebb formában készül, a golyók legyenek kicsik.
A pihentetés segít, hogy a tészta könnyebben kezelhető legyen és ne ragadjon.
Egy gőzölő edénybe helyezd a golyókat, és gőzöld őket 15-20 percig, amíg meg nem puhulnak.
A gőzöléshez fontos, hogy a víz ne érje el a tamalitókat, különben túl nedvesek lesznek.
Miután elkészültek, tálald őket lime-mal és egy kevés friss korianderrel.
A lime friss íze kiemeli a kukoricaliszt édes ízét, és igazán frissítővé teszi az ételt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.