Tamalito lime-mal, kukoricalisztből készült friss étel, friss lime-mal tálalva

Tamalito lime-mal

A Tamalito egy hagyományos mexikói étel, amelyet kukoricalisztből készítenek. A lime frissessége és a kukoricaliszt édessége tökéletes kombinációt alkot, és egy könnyed étkezést biztosít. A tamalito készítésének gyökerei a mexikói vidéki konyhában találhatók, ahol az alapanyagok egyszerűek, de az ízek gazdagok. Ez az étel tökéletes választás, ha valami különleges, mégis könnyed és egészséges ételt szeretnél készíteni. A lime hozzáadása igazi frissességet ad a tésztának, és a korianderrel együtt egy friss és ínycsiklandó ételt eredményez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Kukoricaliszt
100 ml Kókusztej
2 ek. Lime lé
1 tk. Sütőpor
1 tk.
2 ek. Cukor
100 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tálban keverd össze a kukoricalisztet, a sütőport, a cukrot és a sót.

    Ügyelj arra, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon, hogy a tésztád szép egyenletesen megkeljen.

    2

    Öntsd hozzá a kókusztejet és a lime levét, majd apránként add hozzá a vizet. Keverd addig, amíg egy sima, lágy tésztát nem kapsz.

    A tészta ne legyen túl folyós, de ne is legyen túl kemény. Ha szükséges, adj hozzá még egy kevés vizet.

    3

    A tésztát egy kis pihentetés után oszd fel kis golyókká. Mivel a tamalito kisebb formában készül, a golyók legyenek kicsik.

    A pihentetés segít, hogy a tészta könnyebben kezelhető legyen és ne ragadjon.

    4

    Egy gőzölő edénybe helyezd a golyókat, és gőzöld őket 15-20 percig, amíg meg nem puhulnak.

    A gőzöléshez fontos, hogy a víz ne érje el a tamalitókat, különben túl nedvesek lesznek.

    5

    Miután elkészültek, tálald őket lime-mal és egy kevés friss korianderrel.

    A lime friss íze kiemeli a kukoricaliszt édes ízét, és igazán frissítővé teszi az ételt.