A kukoricalisztet egy edénybe öntjük, és egy kicsi sóval és friss borssal összekeverjük.
A kukoricalisztet egyenletesen eloszlatva könnyen össze fog keveredni a többi hozzávalóval.
Fokhagymát és zöldhagymát finomra aprítjuk, majd vajon egy serpenyőben megpirítjuk, amíg illatosak lesznek.
Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert keserűvé válhat. Add hozzá a zöldhagymát is, hogy frissebb ízt adjon.
A tejet és a vajat adjuk hozzá a fokhagymás-zöldhagymás keverékhez, és folyamatos keverés mellett felforraljuk.
A vaj segít gazdagabbá tenni a Tamalitót, és még krémesebbé varázsolja.
A forró tejjel öntsük hozzá a kukoricalisztet, és folyamatosan keverve főzzük, amíg a keverék besűrűsödik.
Ha túl sűrű lenne, adj hozzá még egy kis tejet vagy vizet, hogy elérd a kívánt állagot.
Miután a Tamalito besűrűsödött, vegyük le a tűzről, és keverjük bele a tejfölt, hogy krémesebb legyen.
A tejföl gazdagítja az étel ízét és simábbá teszi a textúrát.
A friss koriandert és lime levét is keverjük bele, hogy egy friss, citrusos ízt kapjunk.
A lime frissessége igazán feldobja a Tamalito ízét, próbálj frissen facsart lime levet használni!
Tálaljuk a kész Tamalitót friss korianderrel és lime szeletekkel díszítve, hogy még ínycsiklandóbb legyen.
A koriander frissessége kiemeli a Tamalito ízét és szép színt ad neki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.