Tamalito tejjel tálalva, feta sajttal és lime szeletekkel

Tamalito tejjel

A Tamalito egy mexikói étel, amely a kukorica friss, roppanós ízét ötvözi a tejfölös szószokkal és a fűszeres feltétekkel. A tejjel készült változat krémesebb állagot ad, miközben a feta sajt sós íze és a lime frissessége egyedülállóan gazdagítja az ételt. Ez a recept ideális választás egy grillezéshez, nyári összejövetelekhez vagy egy egyszerű vacsorához. Az étel gazdag textúrája és fűszeres íze minden falatban elvarázsol.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Friss kukorica
100 g Tejföl
200 ml Tej
1 db Lime
50 g Feta sajt
1 tk. Chili por
0.5 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a kukoricát forró vízben 10-15 percig, amíg megpuhul.

    A kukorica roppanós állapotát ne hagyd elveszni, hogy még ízletesebb legyen.

    2

    Készítsd el a tejfölös szószt. Egy tálban keverd össze a tejfölt, lime levét, chili port, sót és frissen őrölt borsot.

    A lime frissessége kiemeli az étel ízét, de ne hagyd, hogy túl savanyú legyen.

    3

    Önts tejet egy lábasba, és forrald fel, majd keverd hozzá a tejfölös szószt.

    A tej adja az ételnek a krémes alapot, ami jól kiegészíti a kukorica roppanós állagát.

    4

    Miután a kukorica elkészült, vedd ki a vízből és hagyd pihenni egy kicsit. Ezután távolítsd el a kukorica szemeket a csuhéból, és tedd egy tálba.

    Használj kanalat a kukorica szemek eltávolításához, ha nincs kukorica darálód.

    5

    Tedd a kukoricát a tejfölös-tejes szósszal, és keverd össze alaposan.

    A szósz minden kukoricamagot beborít, így minden falatban gazdag ízt élvezhetsz.

    6

    Szórd meg a kukoricát reszelt feta sajttal, hogy extra ízt és textúrát adj hozzá.

    A feta sajt sós íze jól kiegyensúlyozza a tej édességét.

    7

    Tálald lime szeletekkel, és egy kis extra chili porral is megszórhatod, ha szereted az erősebb ízeket.