A gombákat alaposan tisztítsd meg, és szeleteld fel vékonyra.
Ha shiitake gombát használsz, a kemény szárakat vágd le, és csak a gombafejeket használd fel.
A fokhagymát és gyömbért apróra vágd, a zöldhagymát karikázd fel.
A gyömbért reszelheted is, hogy intenzívebb ízt adjon az ételnek.
Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a fokhagymát, gyömbért és a gombát.
Ne süsd túl a gombát, csak annyira, hogy egy kis színt kapjon, így megőrzi a textúráját.
Miután a gombák megpuhultak, öntsd rá a tamari szójaszószt, és alacsony hőmérsékleten főzd további 3-5 percig.
A tamari szójaszósz gazdag, intenzív ízt ad az ételnek, ezért nem szükséges túl sok.
Tálald a gombákat egy tálban, szórd meg friss korianderrel, lime lével, és a tetejére szórj egy kevés szezámmagot.
A friss koriander és lime lé frissít, míg a szezámmag extra ropogósságot ad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.