Tamari gombával, egy fűszeres étel, amelyet tamari szójaszósszal és friss gombával készítenek, díszítve korianderrel és lime levéllel

Tamari Gombával

A tamari gombával egy egyszerű, de rendkívül ízletes étel, amely az ázsiai konyha gazdag ízeire épít. A tamari szójaszósz különleges, gluténmentes változata a hagyományos szójaszósznak, amelyet a gombákhoz adva gazdag, umami ízt kapunk. A gyömbér és a koriander frissességet ad a sós ételnek, míg a lime frissítő hatása kiemeli a fűszereket. Ez az étel tökéletes választás egy könnyű, de ínycsiklandó étkezéshez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Friss gomba (például shiitake vagy champignon)
3 ek. Tamari szójaszósz
2 gerezd Fokhagyma
1 cm Friss gyömbér
1 ek. Olívaolaj
1 tk. Szezámmag
1 szál Zöldhagyma
1 csokor Friss koriander
1 ek. Friss lime lé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A gombákat alaposan tisztítsd meg, és szeleteld fel vékonyra.

    Ha shiitake gombát használsz, a kemény szárakat vágd le, és csak a gombafejeket használd fel.

    2

    A fokhagymát és gyömbért apróra vágd, a zöldhagymát karikázd fel.

    A gyömbért reszelheted is, hogy intenzívebb ízt adjon az ételnek.

    3

    Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a fokhagymát, gyömbért és a gombát.

    Ne süsd túl a gombát, csak annyira, hogy egy kis színt kapjon, így megőrzi a textúráját.

    4

    Miután a gombák megpuhultak, öntsd rá a tamari szójaszószt, és alacsony hőmérsékleten főzd további 3-5 percig.

    A tamari szójaszósz gazdag, intenzív ízt ad az ételnek, ezért nem szükséges túl sok.

    5

    Tálald a gombákat egy tálban, szórd meg friss korianderrel, lime lével, és a tetejére szórj egy kevés szezámmagot.

    A friss koriander és lime lé frissít, míg a szezámmag extra ropogósságot ad.