A rizst öblítsd le hideg víz alatt, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliát. Tedd félre, hogy lecsöpögjön.
A rizs átöblítése biztosítja, hogy a rizottó krémes marad, és ne legyen túl ragacsos.
Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá a finomra vágott hagymát és fokhagymát, és pirítsd 3-4 percig, amíg üvegesek nem lesznek.
A hagymát és fokhagymát lassan pirítsd, hogy az ízük ne legyen keserű, hanem édes és gazdag.
Add hozzá a rizst a serpenyőhöz, és pirítsd 2-3 percig, amíg a rizsszemek enyhén meg nem pirulnak, és át nem veszik az olaj ízét.
A rizs pörkölése segít abban, hogy a rizottó krémesebb legyen, és jobban magába szívja az ízeket.
Öntsd rá a zöldségleves felét, és folyamatosan kevergetve hagyd, hogy a rizs felszívja a folyadékot. Add hozzá a tamari szójaszószt, és keverj egyet rajta.
A tamari szójaszósz gazdag és umamis ízt ad a rizottónak, próbálj meg lassan hozzáadni, hogy az ízek egyenletesen eloszoljanak.
Amikor a folyadék felszívódott, öntsd hozzá a maradék zöldségalapot kis adagokban, folytatva a kevergetést. Addig főzd, amíg a rizs teljesen megpuhul, és krémes állagot kap.
Ne öntsd egyszerre az összes levet, mert így a rizs nem tudja teljesen magába szívni a folyadékot. A rizs főzése lassú folyamat, de megéri.
Amikor a rizs kész, keverd bele a reszelt sajtot, és ha szükséges, adj hozzá még egy kis sót és borsot.
A parmezán sajt olvadása segít abban, hogy a rizottó igazán krémes legyen. Ha vegán verziót készítesz, használj vegán sajtot.
Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel, hogy frissességet és színt adjon az ételnek.
A petrezselyem nemcsak színt, hanem friss ízt is ad, és csodálatosan passzol a rizottóhoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.