Tamari rizottóval, petrezselyemmel tálalva

Tamari rizottóval

A rizottó eredetileg Olaszországból származik, és híres arról, hogy krémes textúrája és gazdag íze van. A tamari szójaszósz hozzáadásával egy keleti hangulatot csempészhetünk ebbe a klasszikus ételbe, miközben a kókusztej gazdag krémességet ad. Az étel tökéletes választás lehet egy vegetáriánus vagy vegán vacsorához, hiszen tele van tápanyagokkal és ízekkel. A petrezselyem frissessége még inkább kiemeli a rizottó ízét, és színt ad a tálalásnak.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Rizs
3 ek. Tamari szójaszósz
700 ml Zöldségleves
2 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
2 ek. Olívaolaj
50 g Sajt (pl. parmezán)
1 cs. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst öblítsd le hideg víz alatt, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliát. Tedd félre, hogy lecsöpögjön.

    A rizs átöblítése biztosítja, hogy a rizottó krémes marad, és ne legyen túl ragacsos.

    2

    Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá a finomra vágott hagymát és fokhagymát, és pirítsd 3-4 percig, amíg üvegesek nem lesznek.

    A hagymát és fokhagymát lassan pirítsd, hogy az ízük ne legyen keserű, hanem édes és gazdag.

    3

    Add hozzá a rizst a serpenyőhöz, és pirítsd 2-3 percig, amíg a rizsszemek enyhén meg nem pirulnak, és át nem veszik az olaj ízét.

    A rizs pörkölése segít abban, hogy a rizottó krémesebb legyen, és jobban magába szívja az ízeket.

    4

    Öntsd rá a zöldségleves felét, és folyamatosan kevergetve hagyd, hogy a rizs felszívja a folyadékot. Add hozzá a tamari szójaszószt, és keverj egyet rajta.

    A tamari szójaszósz gazdag és umamis ízt ad a rizottónak, próbálj meg lassan hozzáadni, hogy az ízek egyenletesen eloszoljanak.

    5

    Amikor a folyadék felszívódott, öntsd hozzá a maradék zöldségalapot kis adagokban, folytatva a kevergetést. Addig főzd, amíg a rizs teljesen megpuhul, és krémes állagot kap.

    Ne öntsd egyszerre az összes levet, mert így a rizs nem tudja teljesen magába szívni a folyadékot. A rizs főzése lassú folyamat, de megéri.

    6

    Amikor a rizs kész, keverd bele a reszelt sajtot, és ha szükséges, adj hozzá még egy kis sót és borsot.

    A parmezán sajt olvadása segít abban, hogy a rizottó igazán krémes legyen. Ha vegán verziót készítesz, használj vegán sajtot.

    7

    Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel, hogy frissességet és színt adjon az ételnek.

    A petrezselyem nemcsak színt, hanem friss ízt is ad, és csodálatosan passzol a rizottóhoz.