Tamari tofuval, szójaszószban sült tofu, friss korianderrel, lime-mal és rizssel tálalva

Tamari tofuval

A Tamari tofuval egy tradicionális ázsiai étel, amely a tamari szójaszósz gazdag ízével és a tofu könnyedségével különleges egyensúlyt teremt. A tofu a vegetáriánus konyha alapanyaga, és a szójaszószban történő pörkölése új dimenzióba emeli ezt a finom ételt. A friss koriander és lime hozzáadásával az étel friss és pikáns ízeket kap, amit rizs vagy zöldségek kíséretében érdemes tálalni. Ez az étel egy ínycsiklandó választás, amely könnyedén elnyeri bárki tetszését, aki szereti a gazdag, fűszeres fogásokat.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Tofu
4 ek. Tamari szójaszósz
2 ek. Olívaolaj
3 gerezd Fokhagyma
1 cm Friss gyömbér
1 tk. Cukor
1 db Friss lime
1 tk. Szezámmag
2 szál Zöldhagyma
2 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tofut vágd fel kockákra, majd töröld szárazra papírtörlővel, hogy eltávolítsd a felesleges vizet.

    A tofu szárazra törlése fontos, hogy a pörkölés során ne szivárogjon ki belőle a víz.

    2

    A fokhagymát és a friss gyömbért reszeld le, majd egy kis tálban keverd össze a tamari szójaszószt, cukrot, lime levét, reszelt fokhagymát és gyömbért.

    A lime frissessége jól kiegészíti a tamari mélységét, próbáld meg ne túl édesre, hanem inkább savanykásra hangolni a szószt.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd tedd bele a tofu kockákat, és süsd őket aranybarnára minden oldalukon.

    Ne rakd túl sűrűn a tofut a serpenyőbe, hogy minden oldala szép aranybarna legyen.

    4

    Miután a tofu szépen megpirult, öntsd rá a tamari szójaszószos keveréket, és hagyd főzni 3-4 percig, amíg a szósz besűrűsödik és körülveszi a tofut.

    A szósz besűrűsödésekor érdemes kevergetni, hogy ne égjen oda a tofu.

    5

    Szórd meg a tofut szezámmaggal, friss korianderrel és apróra vágott zöldhagymával. Tálald rizzsel vagy friss zöldségekkel.

    A friss koriander és a lime hozzáadásával az étel frissebb ízű lesz. A rizs a legjobb kísérője ennek az ételnek.