A tofut vágd fel kockákra, majd töröld szárazra papírtörlővel, hogy eltávolítsd a felesleges vizet.
A tofu szárazra törlése fontos, hogy a pörkölés során ne szivárogjon ki belőle a víz.
A fokhagymát és a friss gyömbért reszeld le, majd egy kis tálban keverd össze a tamari szójaszószt, cukrot, lime levét, reszelt fokhagymát és gyömbért.
A lime frissessége jól kiegészíti a tamari mélységét, próbáld meg ne túl édesre, hanem inkább savanykásra hangolni a szószt.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd tedd bele a tofu kockákat, és süsd őket aranybarnára minden oldalukon.
Ne rakd túl sűrűn a tofut a serpenyőbe, hogy minden oldala szép aranybarna legyen.
Miután a tofu szépen megpirult, öntsd rá a tamari szójaszószos keveréket, és hagyd főzni 3-4 percig, amíg a szósz besűrűsödik és körülveszi a tofut.
A szósz besűrűsödésekor érdemes kevergetni, hogy ne égjen oda a tofu.
Szórd meg a tofut szezámmaggal, friss korianderrel és apróra vágott zöldhagymával. Tálald rizzsel vagy friss zöldségekkel.
A friss koriander és a lime hozzáadásával az étel frissebb ízű lesz. A rizs a legjobb kísérője ennek az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.