Tamarindás raita friss korianderrel és mentával tálalva

Tamarindás raita

A tamaringos raita egy frissítő, ínycsiklandó köret, amely a dél-indiai konyha egyik alapvető eleme. A tamaring erőteljes, savanykás íze remekül harmonizál a joghurt simaságával. A koriander és a menta frissességet ad, míg a fokhagyma és a kömény fűszeres jelleget kölcsönöz. Az étel segít enyhíteni a fűszeres ételek erősségét, miközben különleges ízélményt biztosít.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 ml Natúr joghurt
2 ek. Tamaring paszta
1 tk. Cukor
1 csipet
1 csokor Friss koriander
1 csokor Friss menta
1 csipet Őrölt fekete bors
1 gerezd Fokhagyma
1 tk. Kömény (őrölt)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A joghurtot öntsd egy tálba, és keverd simára.

    A joghurtot frissen válaszd, hogy a raita krémes állagú legyen.

    2

    Add hozzá a tamaring pasztát, cukrot, sót és a fekete borsot. Keverd jól össze, hogy minden hozzávaló teljesen feloldódjon.

    Ha a tamaring paszta túl erős, adj hozzá egy kis vízet, hogy lágyabb legyen az íz.

    3

    Zúzd le a fokhagymát, és adj hozzá a joghurtos keverékhez. Keverd össze alaposan.

    A fokhagyma erősebb ízt ad, így ha nem szereted az intenzív fokhagymát, kevesebbet is használhatsz.

    4

    Add hozzá az őrölt köményt és keverd össze. A kömény íze nagyszerűen illik a tamaringhoz.

    A kömény nemcsak ízt ad, hanem segít az emésztésben is.

    5

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel és mentával, majd alaposan keverd át.

    A friss koriander és menta frissességet ad a raitának, amitől még ínycsiklandóbb lesz.

    6

    Tálald hűtve, mint köretet vagy frissítő ételt.

    A tamaringos raita remekül illik csípős ételekhez, segít enyhíteni a fűszeres ízeket.