A langyos vízhez add hozzá a cukrot és az élesztőt, majd hagyd pihenni 5-10 percig, hogy az élesztő aktiválódjon.
A langyos víz segíti az élesztő gyorsabb aktiválódását. Ha nem kezd el habzani, akkor valószínűleg nem működik az élesztő.
Egy nagy tálban keverd össze a búzalisztet, sót, joghurtot, és az olívaolajat. Az élesztős vizet is add hozzá, majd fokozatosan öntsd hozzá a tejet.
A tészta formázása közben ha túl száraz, adj hozzá egy kevés vizet, ha pedig túl ragacsos, akkor lisztet.
Gyúrd a tésztát sima és rugalmas állagúra, majd takard le egy tiszta konyharuhával, és hagyd pihenni 1 órán keresztül, amíg a tészta duplájára nő.
Ha gyorsítani szeretnél, helyezd a tálat meleg helyre, hogy gyorsabban keljen meg a tészta.
Miután a tészta megkelt, formázz belőle 8-10 kis golyót, majd nyújtsd őket lapos, ovális formákra. Az így készített naanokat tandoorban vagy forró serpenyőben süsd ki.
A naanok sütésekor ügyelj arra, hogy a serpenyő nagyon forró legyen, hogy a tészta gyorsan megsüljön, és megkapja a kívánt ropogósságot.
Miután elkészült a naan, vedd le a serpenyőből, és kend meg egy kevés olívaolajjal. Tálalás előtt joghurttal és friss korianderrel díszítheted.
A joghurt friss, hűsítő ízt ad a naannak, és szépen kiegészíti a meleg, pufók tésztát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.