Tandoor naan teljes kiőrlésű liszttel, friss korianderrel és fokhagymás olajjal tálalva

Tandoor naan teljes kiőrlésű liszttel

A tandoor naan az indiai konyha egyik legismertebb étkezése, amelyet hagyományosan egy tandoor sütőben készítenek. A teljes kiőrlésű liszt használata egy egészséges alternatívát ad a hagyományos naan recepthez, míg a fokhagyma és koriander frissessége kiemeli az étel ízét. A naan ideális kiegészítője a curryknek és más indiai fogásoknak.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
300 g Teljes kiőrlésű liszt
1 tk. Sütőpor
1 tk. Cukor
1 tk.
200 ml Meleg víz
1 ek. Olaj
2 ek. Joghurt
1 gerezd Fokhagyma (opcionális)
1 csokor Friss koriander (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A teljes kiőrlésű lisztet keverd össze a sütőporral, cukorral és sóval. A keverékhez add hozzá az olajat és joghurtot, majd fokozatosan öntsd hozzá a meleg vizet, és kezd el dagasztani.

    A víz mennyisége a liszt típusától függ, ezért fokozatosan add hozzá, hogy a tészta ne legyen túl ragacsos.

    2

    Dagaszd a tésztát addig, amíg sima és rugalmas nem lesz. Ha szükséges, adj hozzá egy kis lisztet.

    Ha a tészta túl lágy lenne, egy kis liszttel igazíthatod, de ügyelj arra, hogy ne legyen túl kemény.

    3

    A tésztát takard le egy nedves konyharuhával, és hagyd pihenni 1 órán át, hogy megkeljen.

    A pihentetési idő segít a tésztának pufibbá válni, így a naan lágy és puha lesz sütés közben.

    4

    A megkelt tésztát oszd 6-8 egyenlő részre, majd formázz belőlük kis golyókat. Minden golyót lapíts le egyenként, hogy kb. 15 cm átmérőjű korongokat kapj.

    A tésztát próbáld egyenletes vastagságúra nyújtani, hogy minden naan egyformán süljön.

    5

    Melegítsd fel egy serpenyőt vagy tandoort, és süsd meg a naanokat mindkét oldalukon aranybarnára. Ha serpenyőt használsz, érdemes egy kis olajat önteni a serpenyőbe.

    A tandoor valódi ízélményt ad, de serpenyőben is szépen megpirulnak a naanok. Ne hagyd túl sokáig a tűzön, hogy ne égjenek meg.

    6

    Ha szeretnéd, tálalás előtt dörzsöld meg a naanokat egy kis fokhagymás olajjal, és szórd meg friss korianderrel.

    A fokhagyma olaj extra ízt ad a naanoknak, és a koriander frissességet ad hozzá.