Tandoor naan teljes kiƑrlĂ©sƱ liszttel, friss korianderrel Ă©s fokhagymĂĄs olajjal tĂĄlalva

Tandoor naan teljes kiƑrlĂ©sƱ liszttel

A tandoor naan az indiai konyha egyik legismertebb Ă©tkezĂ©se, amelyet hagyomĂĄnyosan egy tandoor sĂŒtƑben kĂ©szĂ­tenek. A teljes kiƑrlĂ©sƱ liszt hasznĂĄlata egy egĂ©szsĂ©ges alternatĂ­vĂĄt ad a hagyomĂĄnyos naan recepthez, mĂ­g a fokhagyma Ă©s koriander frissessĂ©ge kiemeli az Ă©tel Ă­zĂ©t. A naan ideĂĄlis kiegĂ©szĂ­tƑje a curryknek Ă©s mĂĄs indiai fogĂĄsoknak.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 300 g Teljes kiƑrlĂ©sƱ liszt
⭕ 1 tk. SĂŒtƑpor
⭕ 1 tk. Cukor
⭕ 1 tk. Só
⭕ 200 ml Meleg víz
⭕ 1 ek. Olaj
⭕ 2 ek. Joghurt
⭕ 1 gerezd Fokhagyma (opcionális)
⭕ 1 csokor Friss koriander (opcionális)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A teljes kiƑrlĂ©sƱ lisztet keverd össze a sĂŒtƑporral, cukorral Ă©s sĂłval. A keverĂ©khez add hozzĂĄ az olajat Ă©s joghurtot, majd fokozatosan öntsd hozzĂĄ a meleg vizet, Ă©s kezd el dagasztani.

    A vĂ­z mennyisĂ©ge a liszt tĂ­pusĂĄtĂłl fĂŒgg, ezĂ©rt fokozatosan add hozzĂĄ, hogy a tĂ©szta ne legyen tĂșl ragacsos.

    2

    Dagaszd a tĂ©sztĂĄt addig, amĂ­g sima Ă©s rugalmas nem lesz. Ha szĂŒksĂ©ges, adj hozzĂĄ egy kis lisztet.

    Ha a tĂ©szta tĂșl lĂĄgy lenne, egy kis liszttel igazĂ­thatod, de ĂŒgyelj arra, hogy ne legyen tĂșl kemĂ©ny.

    3

    A tésztåt takard le egy nedves konyharuhåval, és hagyd pihenni 1 órån åt, hogy megkeljen.

    A pihentetĂ©si idƑ segĂ­t a tĂ©sztĂĄnak pufibbĂĄ vĂĄlni, Ă­gy a naan lĂĄgy Ă©s puha lesz sĂŒtĂ©s közben.

    4

    A megkelt tĂ©sztĂĄt oszd 6-8 egyenlƑ rĂ©szre, majd formĂĄzz belƑlĂŒk kis golyĂłkat. Minden golyĂłt lapĂ­ts le egyenkĂ©nt, hogy kb. 15 cm ĂĄtmĂ©rƑjƱ korongokat kapj.

    A tĂ©sztĂĄt prĂłbĂĄld egyenletes vastagsĂĄgĂșra nyĂșjtani, hogy minden naan egyformĂĄn sĂŒljön.

    5

    MelegĂ­tsd fel egy serpenyƑt vagy tandoort, Ă©s sĂŒsd meg a naanokat mindkĂ©t oldalukon aranybarnĂĄra. Ha serpenyƑt hasznĂĄlsz, Ă©rdemes egy kis olajat önteni a serpenyƑbe.

    A tandoor valĂłdi Ă­zĂ©lmĂ©nyt ad, de serpenyƑben is szĂ©pen megpirulnak a naanok. Ne hagyd tĂșl sokĂĄig a tƱzön, hogy ne Ă©gjenek meg.

    6

    Ha szeretnĂ©d, tĂĄlalĂĄs elƑtt dörzsöld meg a naanokat egy kis fokhagymĂĄs olajjal, Ă©s szĂłrd meg friss korianderrel.

    A fokhagyma olaj extra ízt ad a naanoknak, és a koriander frissességet ad hozzå.