Tandoori csirke omlett tálalva, friss korianderrel díszítve

Tandoori csirke omlett

A Tandoori csirke omlett egy gyors, de ínycsiklandó étel, amely tökéletes reggelire vagy könnyed vacsorára. A csirke tandoori masala pácban való marinálása gazdag ízeket ad a húsnak, míg a tojás lágy és szaftos textúrát ad az omlettnek. A friss koriander egy frissítő ízt ad, ami tökéletesen ellensúlyozza a fűszeres csirke gazdag aromáit. Ez az étel egy igazi ínycsiklandó fogás, amit gyorsan és könnyedén elkészíthetsz bármikor.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
4 db Tojás
200 g Csirkemell filé
2 ek. Tandoori masala fűszerkeverék
100 ml Joghurt
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Gyömbér
0.5 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
1 ek. Olaj
1 db Hagyma
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet vágd apró darabokra, majd tedd félre.

    A csirke daraboknak elég kicsinek kell lenniük ahhoz, hogy gyorsan átsüljenek, és jól illeszkedjenek az omlettbe.

    2

    Készítsd el a pácot: a joghurtot, tandoori masala fűszerkeveréket, reszelt fokhagymát és gyömbért keverd össze. Adj hozzá sót és borsot.

    A joghurt segít megőrizni a csirke szaftosságát, miközben a fűszerek jól beépülnek.

    3

    A csirkét tedd a pácba, és jól keverd össze. Hagyd pihenni a hűtőben legalább 20 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    Ha van időd, pihentetheted a csirkét egy egész éjszakán át, hogy még ízesebb legyen.

    4

    Melegíts egy serpenyőt közepes lángon, és süsd meg a csirke darabokat 5-6 percig, amíg szépen átsülnek és enyhén megpirulnak.

    A csirkét érdemes néhány percenként megforgatni, hogy minden oldala egyenletesen átsüljön.

    5

    A tojásokat verd fel egy tálban, adj hozzá egy csipet sót és borsot, majd öntsd a tojásos keveréket a csirkére a serpenyőben.

    A tojást óvatosan keverd el, hogy ne legyenek túl nagy darabok, és könnyen átsüljön.

    6

    Süssd az omlettet alacsonyabb hőmérsékleten 3-5 percig, amíg az alja szép aranybarna nem lesz.

    Ha szeretnéd, a tetejét egy fedővel letakarhatod, hogy gyorsabban átsüljön.

    7

    Amikor kész, tálald az omlettet, és szórd meg friss korianderrel.

    A koriander friss íze tökéletesen illik a fűszeres csirke omletthez, és kiemeli annak ízét.