A csirkehúst szeleteld vékony csíkokra, majd keverd össze a tandoori fűszerkeverékkel és joghurttal.
A joghurt segít a fűszereknek jobban beleivódni a húsba, így szaftosabb és ízesebb lesz.
A csirkét hagyd marinálódni legalább 30 percig, hogy a fűszerek és a joghurt jól összeérjenek.
Ha időd engedi, érdemes akár egy éjszakán át is pihentetni a csirkét, hogy még ízletesebb legyen.
A cékla héját húzd le és vágd fel vékony szeletekre, az uborkát is szeleteld fel.
A cékla és az uborka frissessége és ropogóssága kiváló textúrát ad a salátának.
A csirkehúst egy serpenyőben vagy grillen süsd meg közepes lángon 6-8 percig, amíg átsül, és szép aranybarna lesz.
A csirke ne legyen túl sült, hogy ne legyen száraz, hanem maradjon szaftos és puha.
A saláta mixet tálaló tálba rendezd, és helyezd rá a sült csirkehúst, a cékla és uborka szeleteket, majd locsold meg friss citromlével és olívaolajjal.
A citrom frissítő íze jól kiegyensúlyozza a fűszeres csirke ízét, míg az olívaolaj gazdagítja a saláta ízét.
Szórd meg a salátát friss korianderrel és tálald.
A koriander frissessége és fűszeressége tökéletes kiegészítője a tandoori csirkének.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.