Tandoori naan, puha és ínycsiklandó indiai kenyér

Tandoori naan

A naan kenyér története az indiai konyhába nyúlik vissza, és évszázadok óta az egyik legnépszerűbb étel. A klasszikus naan a tandoori sütőben sül, ami a hagyományos indiai főzés szerves része. A tandoori naan az egyik legnépszerűbb változata, amely az autentikus tandoori sütőben sül, így egy különleges füstös ízt kap, ami tökéletesen illik a fűszeres curry-khez és egyéb indiai ételekhez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
280 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Gluténmentes lisztkeverék
1 tk. Cukor
7 g Száraz élesztő
1 tk.
150 ml Joghurt
120 ml Tej
2 ek. Vaj
2 gerezd Fokhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, cukrot, száraz élesztőt és sót egy nagy tálban keverd össze.

    Ha a tészta túl sűrű, adj hozzá egy kis vizet vagy tejet, hogy könnyen dolgozható legyen.

    2

    Add hozzá a joghurtot, a tejet, és egy evőkanál olvasztott vajat, majd kezd el dagasztani a tésztát.

    Dagaszd addig a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz, majd takard le egy konyharuhával, és hagyd kelni 1-2 órán keresztül meleg helyen.

    3

    Amikor a tészta megkelt, oszd fel kisebb darabokra, és formázz belőlük kis gömböket.

    A tészta enyhén ragacsos lehet, ezért érdemes enyhén megolajozni a kezeidet.

    4

    Minden darabot nyújts ki egyenletes korongokká. A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, hogy a naan puha maradjon.

    Ha autentikus tandoori hatást szeretnél, előmelegített tandoor sütőben süsd a naanokat.

    5

    Süsd a naanokat forró, száraz serpenyőben, amíg meg nem jelennek rajta a jellegzetes barna foltok. Tálald azonnal, frissen.

    A naan tetejét olvasztott vajjal kenheted meg, hogy gazdagabb ízt kapjon.