A lisztet, cukrot, száraz élesztőt és sót egy nagy tálban keverd össze.
Ha a tészta túl sűrű, adj hozzá egy kis vizet vagy tejet, hogy könnyen dolgozható legyen.
Add hozzá a joghurtot, a tejet, és egy evőkanál olvasztott vajat, majd kezd el dagasztani a tésztát.
Dagaszd addig a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz, majd takard le egy konyharuhával, és hagyd kelni 1-2 órán keresztül meleg helyen.
Amikor a tészta megkelt, oszd fel kisebb darabokra, és formázz belőlük kis gömböket.
A tészta enyhén ragacsos lehet, ezért érdemes enyhén megolajozni a kezeidet.
Minden darabot nyújts ki egyenletes korongokká. A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, hogy a naan puha maradjon.
Ha autentikus tandoori hatást szeretnél, előmelegített tandoor sütőben süsd a naanokat.
Süsd a naanokat forró, száraz serpenyőben, amíg meg nem jelennek rajta a jellegzetes barna foltok. Tálald azonnal, frissen.
A naan tetejét olvasztott vajjal kenheted meg, hogy gazdagabb ízt kapjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.