Tangerang laksa, tamarindos kókusz alapú leves csirke, tészta és friss zöldségekkel tálalva.

Tangerang laksa

A Tangerang laksa egy autentikus vietnámi étel, amely a tamarindos kókusz alapú levest ötvözi a friss zöldségekkel és a tésztával. Az étel a Tangerang régió kulináris örökségét képviseli, amely a maláj és vietnámi ízeket ötvözi. A Tangerang laksa igazi comfort food, amely tökéletes választás a hűvös napokon, mivel melegít és tápláló étkezést biztosít.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Ramen tészta
400 ml Kókusztej
300 g Csirke (mell)
3 gerezd Fokhagyma
2 cm Gyömbér
1 szál Lemongrass (citromfű)
2 ek. Tamarind paszta
2 ek. Szójaszósz
1 db Lime
2 szál Tavaszi hagyma
2 db Tojás
1 csokor Koriander
1 db Chili

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet főzd meg egy fazék vízben, amíg teljesen átsül, majd szedd szét a húst és tedd félre.

    A csirke ízletesebbé válik, ha egy kis sóval, borssal és gyömbérrel ízesíted a főzés előtt.

    2

    A ramen tésztát főzd meg a csomagoláson található utasítások szerint, majd tedd félre.

    A tésztát ne főzd túl, mert könnyen összeragad, ha nem figyelsz rá.

    3

    Egy nagy lábasban melegítsd fel a kókusztejet, majd add hozzá a tamarind pasztát, a szójaszószt, a zúzott fokhagymát, a reszelt gyömbért, a lemongrassot és a csirkehúst. Forrald fel, majd hagyd lassú tűzön 10-15 percig.

    A tamarind paszta adja meg a Tangerang laksa savanykás ízét, így ne hagyd ki!

    4

    Főzd meg a tojásokat lágyra (8-10 perc), majd hámozd meg és vágd félbe.

    A tojásokat mindig hideg vízben hűtsd le azonnal a főzés után, hogy a héja könnyen lejöjjön.

    5

    A tálakba tedd a megfőzött tésztát, majd öntsd rá a tamarindos kókusz alapú levest. Halmozd rá a szétválogatott csirkét, a tojást, és tedd rá a friss koriandert, tavaszi hagymát.

    A tálat szép színesre készítheted úgy, hogy különböző zöldségeket és gyógynövényeket használsz a díszítéshez.

    6

    Ha szeretnéd, tálald extra chili szeletekkel a fűszeres ízek fokozásához.

    A chili szósz és a friss chili szeletek adnak egy kis extra pikantériát, amitől igazán autentikus lesz a Tangerang laksa.