Tapioca puding vaníliával és tejjel, krémes állagban

Tapioca puding klasszikus (vaníliával és tejjel)

A tapioca puding gyökerei az 1700-as évek végére nyúlnak vissza, amikor a tapioca gyöngyöket felfedezték és elterjedtek. Eredetileg a brazil és a délkelet-ázsiai konyhában vált népszerűvé, de világszerte is ismertté vált a 20. században. A vaníliával és tejjel készült verziója különösen kedvelt a nyugati világban, mivel az egyszerű alapanyagok könnyen hozzáférhetőek, és az íze gazdag és krémes. A tapioca puding tehát nemcsak egy egyszerű, hanem egy ínycsiklandó desszert is, amely minden étkezés után jól esik.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Tapioca gyöngyök
500 ml Teljes tej
50 g Cukor
1 tk. Vaníliás cukor
1 db Vaníliarúd
0.5 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tapioca gyöngyöket egy tálban öntsd fel vízzel, és hagyd ázni 30 percig.

    Az áztatás segít abban, hogy a gyöngyök gyorsabban megpuhuljanak, így a puding gyorsabban elkészül.

    2

    Ezután a tejben, vaníliás cukorral és a félbevágott, kikapart vaníliarúddal tedd fel főzni a keveréket. Folyamatos keverés mellett hagyd a tejet felforrni.

    Ha nincs vaníliarúd, akkor helyette használhatsz vanília esszenciát is, de a vaníliarúd még gazdagabb ízt ad.

    3

    A megáztatott tapioca gyöngyöket öntsd a forró tejhez, és közepes hőmérsékleten főzd 15-20 percig, amíg a gyöngyök megpuhulnak és a puding sűrűsödik.

    Ne hagyd a pudingot magára, mert könnyen leéghet. Kevergesd folyamatosan, hogy ne legyen csomós.

    4

    Amikor a gyöngyök megpuhultak és a puding sűrűsödik, add hozzá a cukrot és egy csipet sót, majd keverd jól össze.

    A só segít kiemelni a vanília ízét, így ne hagyd ki, még ha apró mennyiség is.

    5

    Főzd további 5-10 percig, amíg a puding eléri a kívánt állagot. Ha szükséges, adj hozzá még egy kis tejet, ha túl sűrűvé válna.

    A pudingnak krémes, de még kanalazható állagúnak kell lennie.

    6

    Tálalás előtt vedd ki a vaníliarúd héját a pudingból, és hagyd a pudingot kicsit hűlni.

    A puding akkor lesz igazán finom, ha langyosan tálalod, de még hidegen is élvezhető.

    7

    Tálald a tapioca pudingot poharakban vagy tálkákban. Tetszés szerint szórhatsz a tetejére egy kis fahéjat vagy friss gyümölcsöt is.

    A pudingot gazdagíthatod egy kis reszelt csokoládéval vagy karamellöntettel a tetején.