Tapioca puding kókusztejjel, frissen tálalva

Tapioca puding kókusztejjel

A Tapioca puding egy hagyományos desszert, amelyet különböző változatokban készítenek világszerte. A kókusztej hozzáadásával egy gazdagabb, krémesebb verziót kaptunk, amely ideális azok számára, akik szeretik a kókusz ízét. A tapioca gyöngyök puhára főzése után, a puding sűrűsödik, és tökéletes desszertként vagy reggeliként fogyasztható. Ez a desszert különösen népszerű a trópusi és ázsiai konyhákban, és könnyen elkészíthető.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Tapioca gyöngy
400 ml Kókusztej
2 ek. Cukor
1 cs. Vaníliás cukor
1 csipet
300 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tapioca gyöngyöket öblítsd le, és tedd egy lábasba a vízzel.

    A tapioca gyöngyöket alaposan öblítsd le, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat és tiszta legyen.

    2

    Főzd a tapiocát közepes lángon, folyamatos keverés mellett, amíg megpuhul, körülbelül 10-15 percig.

    A tapioca gyöngyök akkor készültek el, ha áttetszővé válnak. Ne hagyd őket magukra, mert könnyen leéghetnek.

    3

    Amikor a tapioca megpuhult, öntsd hozzá a kókusztejet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a csipet sót. Keverd alaposan össze.

    A kókusztej és a vaníliás cukor gazdag ízt ad a pudingnak, ami még krémesebbé teszi.

    4

    Főzd a pudingot alacsony lángon még 5-7 percig, amíg sűrűsödik. Keverd folyamatosan, hogy elkerüld a leégést.

    A puding akkor lesz megfelelő állagú, ha már nem folyik annyira, és a kanál nyoma is megmarad benne.

    5

    Ha elérte a kívánt sűrűséget, vedd le a tűzről, és hagyd egy kicsit hűlni.

    A pudingnak lehet egy kicsit folyós állaga, ami a hűlés után tökéletesen besűrűsödik.

    6

    Tálald frissen, de ha szereted, tedd a hűtőbe legalább 1 órára, hogy még krémesebb és hidegebb legyen.