Reszeld le az uborkát nagy lyukú reszelőn, majd sózd meg és hagyd állni 5 percig, hogy kiengedje levét. Ezután nyomkodd ki kézzel vagy szűrőn keresztül.
Ha túl sok víz marad az uborkában, elhígítja a levest – alaposan nyomkodd ki!
Egy nagy tálban keverd össze a joghurtot a finomra zúzott fokhagymával, citromlével, olívaolajjal és sóval. Add hozzá a hideg vizet, és keverd simára.
A fokhagymát reszeld, ne préseld – így jobban eloszlik és lágyabb ízt ad.
Keverd bele az uborkát, a frissen aprított kaprot és a durvára vágott diót. Alaposan dolgozd össze.
A diót enyhén meg is piríthatod, így még intenzívebb íze lesz.
Tedd hűtőbe legalább 1 órára, hogy az ízek jól összeérjenek, majd hidegen tálald.
Tálalás előtt kóstold meg, és ha szükséges, adj még hozzá citromlevet vagy sót az ízesítéshez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.