A joghurtot öntsd egy nagy tálba, majd add hozzá az olívaolajat és a citromlevet.
Az olívaolaj gazdag ízt ad, míg a citromlé frissít és enyhén savanyítja a taratort.
Az uborkát hámozd meg, majd reszeld le finomra vagy szeleteld vékony karikákra, és add hozzá a joghurthoz.
A reszelt uborka segít, hogy a tarator hűsítő és friss ízű legyen.
A fokhagymát finomra aprítsd vagy zúzd össze, majd add hozzá a joghurthoz és keverd jól össze.
A fokhagyma íze fokozza a tarator aromáját, de ha nem szereted erősen, használj kevesebbet.
A diót durvára vágd, és szórd bele a joghurtos keverékbe. Ez adja a taratorhoz a finom ropogós textúrát.
A dió mennyisége ízlés szerint változtatható, ha kevesebb ropogós részt szeretnél, csökkentsd a mennyiségét.
Sózd meg a keveréket, majd keverd jól össze. Ha szükséges, adj hozzá még citromlevet, hogy erősebb legyen az íz.
A só és a citromlé egyensúlyozza a joghurt savanykás ízét, így az egész étel harmonikusabb lesz.
Friss kaprot aprítsd fel, és szórd a tarator tetejére, hogy friss zöld ízt adjon neki.
A kapor a tarator tipikus fűszere, de ha nincs friss, szárított kaporral is helyettesíthető.
Tálald a taratort hűtve, és élvezd a frissítő, krémes ízeket.
A tarator hidegen a legfinomabb, és egy kis pirított kenyérrel vagy friss zöldségekkel tálalva igazi finomság.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.