Tarhana leves zöldségekkel és friss kaporral tálalva

Tarhana zöldségleves alaplével

A tarhana leves a török konyha egyik legismertebb étele, amely a tarhana nevű száraz keverékkel készül, amely lisztből, joghurtból és fűszerekből készül. Az étel gazdag, tápláló, és minden falat egy igazi ínycsiklandó élmény. A zöldségek, mint a sárgarépa és zeller, jól kiegészítik a tarhana egyedi ízét, és a leves alaplével gazdag ízvilágot ad. A friss kapor és petrezselyem pedig szép színt és friss ízt adnak az ételnek, így egy tökéletes leves válik belőle.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 g Tarhana
1 l Zöldségleves alaplé
1 db Vöröshagyma
2 db Sárgarépa
1 db Zeller
2 ek. Petrezselyem
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Friss kapor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldségeket (hagyma, sárgarépa, zeller) hámozd meg, és vágd fel kisebb darabokra.

    A zöldségeket egyenletesen vágd fel, hogy minden darab egyformán puhuljon meg a levesben.

    2

    Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a felaprított hagymát, sárgarépát és zellert. Pirítsd őket pár percig, amíg enyhén megpuhulnak.

    A zöldségeket pirítsd enyhén, hogy az ízek kioldódjanak, de ne hagyd, hogy megégjenek.

    3

    Öntsd rá a zöldségleves alaplét, és forrald fel. Ezután csökkentsd a hőt, és hagyd 15-20 percig főni, hogy a zöldségek megpuhuljanak.

    A leves alaplével való főzés segít abban, hogy az ízek gazdagabbak legyenek.

    4

    Amikor a zöldségek megpuhultak, add hozzá a tarhanát. Keverd jól össze, és főzd további 10-15 percig, amíg a tarhana teljesen megpuhul.

    A tarhana gyorsan megpuhul, ezért ügyelj arra, hogy ne főzd túl, hogy ne váljon túl sűrűvé.

    5

    Ízesítsd sóval, borssal, és friss kaporral. Keverd össze, és hagyd még pár percig pihenni, hogy az ízek összeérjenek.

    A friss kapor frissítő ízt ad, amely remekül kiegészíti a leves gazdag ízvilágát.

    6

    Tálald a kész tarhanát forrón, és szórd meg friss petrezselyemmel, ha kívánod.

    A friss petrezselyem extra ízt és színt ad a leveshez.