A zöldségeket (hagyma, sárgarépa, zeller) hámozd meg, és vágd fel kisebb darabokra.
A zöldségeket egyenletesen vágd fel, hogy minden darab egyformán puhuljon meg a levesben.
Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a felaprított hagymát, sárgarépát és zellert. Pirítsd őket pár percig, amíg enyhén megpuhulnak.
A zöldségeket pirítsd enyhén, hogy az ízek kioldódjanak, de ne hagyd, hogy megégjenek.
Öntsd rá a zöldségleves alaplét, és forrald fel. Ezután csökkentsd a hőt, és hagyd 15-20 percig főni, hogy a zöldségek megpuhuljanak.
A leves alaplével való főzés segít abban, hogy az ízek gazdagabbak legyenek.
Amikor a zöldségek megpuhultak, add hozzá a tarhanát. Keverd jól össze, és főzd további 10-15 percig, amíg a tarhana teljesen megpuhul.
A tarhana gyorsan megpuhul, ezért ügyelj arra, hogy ne főzd túl, hogy ne váljon túl sűrűvé.
Ízesítsd sóval, borssal, és friss kaporral. Keverd össze, és hagyd még pár percig pihenni, hogy az ízek összeérjenek.
A friss kapor frissítő ízt ad, amely remekül kiegészíti a leves gazdag ízvilágát.
Tálald a kész tarhanát forrón, és szórd meg friss petrezselyemmel, ha kívánod.
A friss petrezselyem extra ízt és színt ad a leveshez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.