Tårkonyos ananåszos gyömbérszósz tålalva

Tårkonyos ananåszos gyömbérszósz

A tĂĄrkonyos ananĂĄszos gyömbĂ©rszĂłsz egy igazĂĄn kĂŒlönleges mĂĄrtĂĄs, amely a friss, egzotikus Ă­zek szerelmeseinek kĂ©szĂŒlt. Az ananĂĄsz Ă©des-savanykĂĄs Ă­ze tökĂ©letes harmĂłniĂĄt alkot a gyömbĂ©r csĂ­pƑs karakterĂ©vel, mĂ­g a tĂĄrkony fƱszeres, enyhĂ©n ĂĄnizsos aromĂĄja kĂŒlönleges mĂ©lysĂ©get ad a szĂłsznak. Ez a mĂĄrtĂĄs tökĂ©letes kiegĂ©szĂ­tƑje lehet halĂ©teleknek, csirkehĂșsnak vagy akĂĄr grillezett zöldsĂ©geknek is. KĂ©pzeld el, ahogy az ananĂĄsz Ă©s a gyömbĂ©r illata betölti a konyhĂĄt, miközben a tĂĄrkony friss aromĂĄja kiemeli az Ă­zek gazdagsĂĄgĂĄt. Az elkĂ©szĂ­tĂ©se egyszerƱ, de az eredmĂ©ny garantĂĄltan elvarĂĄzsolja a vendĂ©geket.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g Friss ananász
⭕ 15 g Friss gyömbĂ©r
⭕ 10 g Friss tárkony
⭕ 20 g MĂ©z
⭕ 30 ml FehĂ©rborecet
⭕ 50 ml Víz
⭕ 15 ml Olívaolaj
⭕ 1 csipet Só
⭕ 1 csipet FehĂ©r bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Håmozd meg és kockåzd fel az ananåszt. Reszeld le a gyömbért, és aprítsd finomra a friss tårkonyt.

    Ha nincs friss ananåszod, hasznålhatsz konzerv ananåszt is, de ebben az esetben csökkentsd a méz mennyiségét, mert a konzerv ananåsz mår eleve édes.

    2

    Egy közepes mĂ©retƱ serpenyƑben melegĂ­tsd fel az olĂ­vaolajat közepes lĂĄngon, majd add hozzĂĄ a gyömbĂ©rt, Ă©s pirĂ­tsd 2-3 percig, amĂ­g illatos lesz.

    A gyömbért óvatosan pirítsd, nehogy megégjen, mert akkor keserƱ ízt ad a szósznak.

    3

    Add hozzĂĄ az ananĂĄszt Ă©s a mĂ©zet, majd fƑzd 5 percig, amĂ­g az ananĂĄsz kissĂ© megpuhul.

    Ha az ananĂĄsz nagyon savanyĂș, adhatsz hozzĂĄ mĂ©g egy kis mĂ©zet.

    4

    Öntsd hozzĂĄ a fehĂ©rborecetet Ă©s a vizet, majd keverd alaposan össze.

    A fehérborecet helyett hasznålhatsz almaecetet is, ha nincs otthon fehérborecet.

    5

    ÍzesĂ­tsd sĂłval Ă©s fehĂ©r borssal, majd fƑzd lassĂș tƱzön tovĂĄbbi 10-15 percig, amĂ­g a szĂłsz besƱrƱsödik.

    FƑzĂ©s közben idƑnkĂ©nt keverd meg a szĂłszt, hogy ne Ă©gjen le.

    6

    Amikor a szĂłsz elĂ©rte a kĂ­vĂĄnt ĂĄllagot, keverd bele az aprĂłra vĂĄgott tĂĄrkonyt, Ă©s fƑzd tovĂĄbbi 2 percig.

    A tĂĄrkonyt csak a fƑzĂ©s vĂ©gĂ©n add hozzĂĄ, hogy megƑrizze az aromĂĄjĂĄt.

    7

    Hagyd kicsit hƱlni, majd turmixold simĂĄra, ha krĂ©mesebb ĂĄllagot szeretnĂ©l. TĂĄlald halakhoz, csirkehĂșs mellĂ© vagy grillezett zöldsĂ©gekhez.

    A turmixolĂĄs elhagyhatĂł, ha a rusztikusabb ĂĄllagot rĂ©szesĂ­ted elƑnyben. A mĂĄrtĂĄst hƱtƑszekrĂ©nyben tĂĄrolhatod 3-4 napig.