Hámozd meg és kockázd fel az ananászt. Reszeld le a gyömbért, és aprítsd finomra a friss tárkonyt.
Ha nincs friss ananászod, használhatsz konzerv ananászt is, de ebben az esetben csökkentsd a méz mennyiségét, mert a konzerv ananász már eleve édes.
Egy közepes méretű serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon, majd add hozzá a gyömbért, és pirítsd 2-3 percig, amíg illatos lesz.
A gyömbért óvatosan pirítsd, nehogy megégjen, mert akkor keserű ízt ad a szósznak.
Add hozzá az ananászt és a mézet, majd főzd 5 percig, amíg az ananász kissé megpuhul.
Ha az ananász nagyon savanyú, adhatsz hozzá még egy kis mézet.
Öntsd hozzá a fehérborecetet és a vizet, majd keverd alaposan össze.
A fehérborecet helyett használhatsz almaecetet is, ha nincs otthon fehérborecet.
Ízesítsd sóval és fehér borssal, majd főzd lassú tűzön további 10-15 percig, amíg a szósz besűrűsödik.
Főzés közben időnként keverd meg a szószt, hogy ne égjen le.
Amikor a szósz elérte a kívánt állagot, keverd bele az apróra vágott tárkonyt, és főzd további 2 percig.
A tárkonyt csak a főzés végén add hozzá, hogy megőrizze az aromáját.
Hagyd kicsit hűlni, majd turmixold simára, ha krémesebb állagot szeretnél. Tálald halakhoz, csirkehús mellé vagy grillezett zöldségekhez.
A turmixolás elhagyható, ha a rusztikusabb állagot részesíted előnyben. A mártást hűtőszekrényben tárolhatod 3-4 napig.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.