Tárkonyos ananászos gyömbérszósz tálalva

Tárkonyos ananászos gyömbérszósz

A tárkonyos ananászos gyömbérszósz egy igazán különleges mártás, amely a friss, egzotikus ízek szerelmeseinek készült. Az ananász édes-savanykás íze tökéletes harmóniát alkot a gyömbér csípős karakterével, míg a tárkony fűszeres, enyhén ánizsos aromája különleges mélységet ad a szósznak. Ez a mártás tökéletes kiegészítője lehet halételeknek, csirkehúsnak vagy akár grillezett zöldségeknek is. Képzeld el, ahogy az ananász és a gyömbér illata betölti a konyhát, miközben a tárkony friss aromája kiemeli az ízek gazdagságát. Az elkészítése egyszerű, de az eredmény garantáltan elvarázsolja a vendégeket.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Friss ananász
15 g Friss gyömbér
10 g Friss tárkony
20 g Méz
30 ml Fehérborecet
50 ml Víz
15 ml Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Fehér bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Hámozd meg és kockázd fel az ananászt. Reszeld le a gyömbért, és aprítsd finomra a friss tárkonyt.

    Ha nincs friss ananászod, használhatsz konzerv ananászt is, de ebben az esetben csökkentsd a méz mennyiségét, mert a konzerv ananász már eleve édes.

    2

    Egy közepes méretű serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon, majd add hozzá a gyömbért, és pirítsd 2-3 percig, amíg illatos lesz.

    A gyömbért óvatosan pirítsd, nehogy megégjen, mert akkor keserű ízt ad a szósznak.

    3

    Add hozzá az ananászt és a mézet, majd főzd 5 percig, amíg az ananász kissé megpuhul.

    Ha az ananász nagyon savanyú, adhatsz hozzá még egy kis mézet.

    4

    Öntsd hozzá a fehérborecetet és a vizet, majd keverd alaposan össze.

    A fehérborecet helyett használhatsz almaecetet is, ha nincs otthon fehérborecet.

    5

    Ízesítsd sóval és fehér borssal, majd főzd lassú tűzön további 10-15 percig, amíg a szósz besűrűsödik.

    Főzés közben időnként keverd meg a szószt, hogy ne égjen le.

    6

    Amikor a szósz elérte a kívánt állagot, keverd bele az apróra vágott tárkonyt, és főzd további 2 percig.

    A tárkonyt csak a főzés végén add hozzá, hogy megőrizze az aromáját.

    7

    Hagyd kicsit hűlni, majd turmixold simára, ha krémesebb állagot szeretnél. Tálald halakhoz, csirkehús mellé vagy grillezett zöldségekhez.

    A turmixolás elhagyható, ha a rusztikusabb állagot részesíted előnyben. A mártást hűtőszekrényben tárolhatod 3-4 napig.