Aprítsd fel a friss tárkonyt nagyon finomra, hogy egyenletesen eloszoljon a szószban.
A tárkony íze nagyon intenzív, óvatosan adagold, nehogy elnyomja a többi ízt.
Hámozd meg és zúzd össze a fokhagymát, hogy finomabb állagot kapj.
A fokhagymát sóval együtt zúzva krémesebb lesz.
Egy kis tálban keverd össze a balzsamecetet, a frissen facsart citromlevet és a mézet, amíg a méz teljesen feloldódik.
Használj jó minőségű balzsamecetet a legjobb ízhatás érdekében.
Lassan adagolva csorgasd hozzá az olívaolajat, miközben folyamatosan kevered, hogy a szósz emulgeálódjon és sima állagot kapjon.
Fontos, hogy lassan csorgasd az olajat, különben nem emulgeálódik a szósz.
Add hozzá az aprított tárkonyt és a zúzott fokhagymát, majd keverd alaposan össze.
A fokhagymát ízlés szerint elhagyhatod, ha nem szereted.
Ízesítsd sóval és borssal ízlés szerint, majd keverd össze még egyszer, hogy az ízek jól összeérjenek.
A borsot frissen őrölve használd a legjobb ízélményért.
Hagyd állni a szószt legalább 10 percig, hogy az ízek összeérjenek, majd tálald friss salátákhoz, grillezett húsokhoz vagy párolt zöldségekhez.
A szósz hűtőben tárolva 2-3 napig eltartható.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.