Aprítsd finomra a friss tárkonyt, hogy az íze jobban érvényesüljön a mártásban.
A tárkonyt közvetlenül a felhasználás előtt aprítsd fel, hogy megőrizze az aromáját.
Hámozd meg és zúzd össze a fokhagymát, hogy könnyen elkeveredjen a szószban.
A fokhagymát sóval együtt is zúzhatod, így még krémesebb lesz.
Egy közepes serpenyőben olvaszd meg a vajat alacsony hőfokon, majd add hozzá a fokhagymát, és pirítsd 1 percig, amíg illatos lesz.
A vaj ne barnuljon meg, csak olvadjon meg és adja ki az ízét.
Öntsd hozzá a fehérbort, és főzd addig, amíg a bor mennyisége a felére csökken.
Ez a redukálás segít a bor ízének koncentrálásában.
Öntsd hozzá a tejszínt, és folyamatos keverés mellett főzd további 5 percig, amíg a mártás sűrűsödni kezd.
Ne forrald a tejszínt, mert kicsapódhat.
Add hozzá a frissen facsart lime levét és az aprított tárkonyt, majd keverd alaposan össze.
A lime levét és a tárkonyt a végén add hozzá, hogy megőrizzék a frissességüket.
Ízesítsd sóval és borssal, majd főzd további 2 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Kóstold meg a mártást, és ízesítsd a saját ízlésed szerint.
Hagyd kissé hűlni, majd tálald grillezett csirkéhez, halhoz vagy sült zöldségek mellé.
Ha a mártás túl sűrű, adj hozzá egy kevés tejszínt a kívánt állag eléréséhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.