Tárkonyos sörös mangószósz tálalva

Tárkonyos sörös mangószósz

A tárkonyos sörös mangószósz egyedülálló, gazdag ízvilágot kínál. A mangó édes frissessége tökéletesen egyesül a tárkony fűszerességével, miközben a sör hozzáad egy enyhe kesernyés aromát. Ez a szósz tökéletes választás grillezett húsokhoz, zöldségekhez vagy tenger gyümölcseihez. Képzeld el, ahogy a mangó és tárkony illata keveredik a sör fűszeres jegyeivel – ez a szósz biztosan minden étkezést különlegessé tesz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Friss mangó
100 ml Világos sör
10 g Friss tárkony
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
20 ml Olívaolaj
15 g Barna cukor
20 ml Citromlé
5 g
3 g Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő az alapanyagokat: a mangót hámozd meg és vágd apró kockákra, a vöröshagymát és fokhagymát hámozd meg és aprítsd finomra, a tárkonyt vágd apróra.

    A mangó hámozásához használj zöldséghámozót, vagy vágd le a két oldalát a mag mellett, majd kockázd be a húsát és fordítsd ki a héját.

    2

    Egy közepes lábasban melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá az aprított vöröshagymát, és párold 3-4 percig, amíg üveges lesz.

    A vöröshagymát alacsony lángon párold, hogy ne égjen meg és ne barnuljon meg túlságosan.

    3

    Add hozzá az aprított fokhagymát és tárkonyt, majd pirítsd további 1 percig, amíg illatos lesz.

    A fokhagymát csak rövid ideig pirítsd, mert könnyen megég és keserűvé válik.

    4

    Öntsd hozzá a sört, majd add hozzá a barna cukrot, citromlevet, sót és borsot. Keverd alaposan össze.

    A sör kiválasztásánál figyelj, hogy ne legyen túl keserű, mert az befolyásolhatja a szósz ízét. Világos sör ajánlott.

    5

    Főzd 5-7 percig, hogy a szósz kissé besűrűsödjön, és az ízek összeérjenek.

    A szószt időnként keverd meg, hogy ne égjen le az alja.

    6

    Add hozzá a mangót, majd főzd további 10 percig, amíg a mangó megpuhul, de még formáját megőrzi.

    Ne főzd túl a mangót, mert szétesik. Fontos, hogy megőrizze a formáját.

    7

    Kóstold meg a szószt, és ha szükséges, állítsd be az ízeket több cukorral az édességért vagy citromlével a savanykásabb ízért.

    Az ízek beállításánál figyelj arra, hogy az édes és a savanyú ízek egyensúlyban legyenek.

    8

    Tálald a szószt grillezett húsok, tenger gyümölcsei vagy sült zöldségek mellé.

    A szósz hidegen és melegen is tálalható, ízlés szerint.