Tárkonyos vörösáfonyás paradicsomszósz tálalva

Tárkonyos vörösáfonyás paradicsomszósz

A paradicsomszósz klasszikus alapanyag, de a vörösáfonya és tárkony hozzáadásával egyedi, pikáns és friss ízvilágot teremthetünk. A paradicsom természetes savanykás íze tökéletesen harmonizál a vörösáfonya enyhén édes-savanykás aromájával, míg a tárkony fűszeres frissességet ad a szósznak. Képzeld el, ahogy a paradicsom és áfonya illata keveredik a tárkony üde aromájával, miközben a szósz rotyog a tűzön. Ez a mártás kiválóan illik grillezett húsokhoz, tésztákhoz vagy akár sült zöldségek mellé is. Az elkészítése egyszerű, de az ízek mélysége minden étkezést különlegessé tesz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 ml Paradicsompüré
100 g Vörösáfonya
15 g Friss tárkony
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
30 ml Olívaolaj
20 g Cukor
5 g
3 g Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő az alapanyagokat: a vöröshagymát és fokhagymát hámozd meg és aprítsd finomra, a vörösáfonyát öblítsd le, a tárkonyt vágd finomra.

    Ha nincs friss vörösáfonyád, használhatsz fagyasztottat is. Ebben az esetben ne olvaszd ki előtte.

    2

    Egy közepes méretű serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá az aprított vöröshagymát, és párold 3-4 percig, amíg üveges lesz.

    A hagymát alacsony lángon párold, hogy ne égjen meg és ne keseredjen meg.

    3

    Add hozzá az aprított fokhagymát, és pirítsd további 1 percig, amíg illatos lesz.

    A fokhagymát csak rövid ideig pirítsd, mert könnyen megég és keserű lesz.

    4

    Öntsd hozzá a paradicsompürét, majd add hozzá a vörösáfonyát, cukrot, sót és borsot. Keverd alaposan össze.

    A paradicsompürétől függően lehet, hogy több vagy kevesebb cukorra van szükség. Kóstold meg, és ízlés szerint állítsd be az édességet.

    5

    Forrald fel a szószt, majd csökkentsd a hőfokot alacsonyra, és főzd 15-20 percig, amíg a szósz kissé besűrűsödik és az ízek összeérnek.

    Főzés közben időnként keverd meg a szószt, hogy ne égjen le.

    6

    Add hozzá a finomra vágott tárkonyt, és főzd további 2 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A tárkonyt a főzés végén add hozzá, hogy megőrizze az aromáját.

    7

    Kóstold meg a szószt, és ha szükséges, állítsd be az ízeket több cukorral az édességért vagy vörösáfonyával a savanykásabb ízért.

    Az ízek beállításánál mindig kis adagokban adj hozzá az alapanyagokat, hogy elkerüld a túlzott ízesítést.

    8

    Hagyd a szószt kissé kihűlni, majd tálald tészták, húsételek vagy grillezett zöldségek mellé.

    A szósz hűtőben tárolva 3-4 napig eltartható.