Tarte flambée tejföllel, hagymával és szalonnával

Tarte Flambée – Francia változat tejföllel, szalonnával

A Tarte Flambée, amelyet az Elzász régióban fejlesztettek ki, a francia és német konyha találkozásának tökéletes példája. Ezt a vékony tésztás ételt eredetileg a kenyérsütők használták, hogy ellenőrizzék a kemence hőmérsékletét. A tejföl, hagyma és szalonna egyszerű kombinációja ma már világszerte ismert, és az autentikus recept az otthonodba hozza ezt a tradicionális ételt. Könnyen elkészíthető, és tökéletes választás egy gyors, ízletes vacsorához.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 12 perc
Teljes 27 perc
740 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
125 ml Víz
15 ml Olívaolaj
5 g
200 g Tejföl
2 db Vöröshagyma
100 g Füstölt szalonna (apróra vágva)
2 g Frissen őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a lisztet, sót, vizet és olívaolajat, majd gyúrd sima tésztává. Hagyd pihenni 15 percig.

    A tészta pihentetése segít, hogy könnyebben nyújtható legyen. Letakarva pihentesd, hogy ne száradjon ki.

    2

    Melegítsd elő a sütőt 250°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A magas hőmérséklet elengedhetetlen a ropogós tészta eléréséhez.

    3

    Nyújtsd ki a tésztát nagyon vékonyra, majd helyezd a tepsire.

    A tésztát minél vékonyabbra kell nyújtani, szinte áttetszőre. Ez teszi igazán ropogóssá.

    4

    Kend meg a tészta tetejét tejföllel, majd egyenletesen oszd el rajta a vékonyra szeletelt hagymát és a szalonnakockákat.

    A tejfölt ne vidd túl vastagon, különben a tészta elázhat. A hagymát és a szalonnát egyenletesen oszd el, hogy mindenhol legyen belőle.

    5

    Szórd meg frissen őrölt borssal, majd süsd a sütőben 10-12 percig, amíg a tészta ropogós és aranybarna lesz.

    A sütési idő függ a sütőtől, figyelj rá, hogy a tészta ne égjen meg.

    6

    Sütés után azonnal szeleteld fel, és melegen tálald.

    Azonnal tálalva a legfinomabb, amikor a tészta még ropogós.