Az almákat hámozd meg, vágd félbe, és távolítsd el a magházukat. A fél almákat szeleteld fel vékonyan.
A legjobb, ha szilárdabb fajtájú almát választasz, például Granny Smith, mivel az jobban megőrzi a formáját sütés közben.
Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, és add hozzá a cukrot. Melegítsd közepes lángon, amíg a cukor fel nem oldódik, és karamellizálódik.
A karamellizálásnál ügyelj arra, hogy ne égjen meg a cukor, mert keserű lesz. Ha szükséges, csökkentsd a lángot.
A karamellhez add hozzá az almát és a fahéjat. Párold 5-7 percig, amíg az alma kicsit megpuhul, de még nem esik szét.
Ne főzd túl az almát, hogy megőrizze a textúráját és ne legyen túl lágy a végén.
Egy kerek piteformát vajazd ki, és öntsd bele a karamellizált almát. Az almákat egyenletesen helyezd el a formában.
A forma méretének megfelelően próbáld egyenletesen elosztani az almát, hogy minden falat egyformán ízletes legyen.
A túrót keverd össze a citromlével és a baracklekvárral. Az így kapott túrókrémet oszlasd el az alma tetején.
A túró frissessége kulcsfontosságú, hogy a töltelék krémes és ízletes legyen.
A leveles tésztát nyújtsd ki, és borítsd a túrós-almás keverékre. A tészta széleit hajtsd be a forma szélére.
A tészta lehet friss vagy fagyasztott, de mindig hagyd pihenni a tésztát sütés előtt, hogy könnyebb legyen kezelni.
Süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 25-30 percig, amíg a tészta aranybarna és ropogós lesz.
Ha a tészta túl gyorsan barnulna, takard le egy fóliával, hogy megakadályozd a túlzott sötétedést.
Amikor a tészta elkészült, hagyd egy kicsit hűlni, majd tálald melegen, friss tejszínhabbal vagy egy kis extra baracklekvárral.
A Tarte tatin a legjobb melegen, frissen tálalva, mivel a karamell a legfinomabb, ha nem hűl le teljesen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.