Tava Pulao tálalva

Tava Pulao

A Tava Pulao egy klasszikus indiai étel, amelyet rizsből készítenek és gazdag fűszerekkel, zöldségekkel tálalnak. A Tava Pulao a fűszeres rizses ételek egyik népszerű változata, amelyet mindig frissen és ízletesen tálalnak.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Basmati rizs
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
100 g Zöld borsó
1 db Sárgarépa
2 ek. Kókuszolaj
1 tk. Kömény
2 ek. Fűszeres biryani paszta
1 csokor Curry levelek
1 tk. Koriander
2 db Szegfűszeg
600 ml Víz
1 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A basmati rizst alaposan öblítsd le, majd áztasd vízben 15-20 percig.

    A rizs áztatása segít eltávolítani a felesleges kemikáliákat és megakadályozza, hogy ragadós legyen.

    2

    A sárgarépát vágd fel kis kockákra, a hagymát apróra, a fokhagymát pedig zúzd össze.

    A zöldségeket apróra vágva gyorsabban megfőnek, és egyenletesebben oszlanak el a rizsben.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és pirítsd meg benne a hagymát, fokhagymát és a fűszereket (kömény, curry levelek, szegfűszeg).

    A fűszereket pirítva friss illatot adnak, és segítenek jobban kibontakozni az ízeik.

    4

    Add hozzá a sárgarépát és a zöld borsót, majd pirítsd 2-3 percig.

    A zöldségek enyhén roppanósak maradnak, ha nem főzöd őket túl sokáig.

    5

    Öntsd hozzá az áztatott rizst, majd keverd össze a zöldségekkel és fűszerekkel.

    A rizst jól át kell keverni, hogy minden egyes szem rizs fűszeres legyen.

    6

    Add hozzá a vizet és sót, majd fedő alatt, alacsony lángon főzd 10-12 percig, amíg a rizs megpuhul.

    Ne keverd meg a rizst főzés közben, mert akkor könnyen összetörhet.

    7

    Amikor a víz elfogyott és a rizs megpuhult, vedd le a tűzről, és hagyd pihenni 5 percig a fedő alatt.

    Hagyd pihenni a rizst, hogy jobban átjárja a fűszeres íz.

    8

    Tálald a pulát frissen, akár húsos, akár vegetáriánus étel mellé.

    A Tava Pulao tökéletes köret bárminemű főételhez, de önálló ételként is megállja a helyét.