Tavaszi hagymás sujebi, tálalva friss fűszernövényekkel és tejföllel

Tavaszi hagymás Sujebi

A sujebi a magyar konyha hagyományos tésztaétele közé tartozik, melyet gyakran tálalnak levesként. A tavaszi hagymás változat egy újabb remek recept, amely a friss tavaszi alapanyagok ízét hozza el a tányérra. Ahogy a tavaszi hagyma illata szétárad a konyhában, máris érezzük a tavasz frissességét. A sujebi tészta puha, de mégis rugalmas, miközben a hagymás vaj és a tejföl krémes textúrája minden falatnál gazdag ízélményt ad. Ez az étel tökéletes választás családi ebédekhez, vagy ha valami gyors, de finom ételt keresel a hétköznapokra.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
1 db Tojás
1 tk.
200 ml Víz
5 szál Tavaszi hagyma
30 g Vaj
2 ek. Olívaolaj
100 g Tejföl
2 ek. Friss fűszernövények (pl. petrezselyem)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet szitáld egy tálba, adj hozzá egy csipet sót, és üsd bele a tojást. Keverd össze, majd fokozatosan adj hozzá vizet, amíg egy rugalmas tésztát nem kapsz.

    A tésztát ne dolgozd túl, mert akkor keményebb lesz. Ha túl ragacsos, adj hozzá egy kevés lisztet.

    2

    Gyúrd a tésztát simára, majd hagyd pihenni egy letakart tálban körülbelül 20 percig.

    A pihenőidő lehetővé teszi, hogy a glutén jobban kifejlődjön, így könnyebben dolgozhatsz vele.

    3

    Közben készítsd el a hagymás feltétet: a tavaszi hagymát finomra vágd, majd az olívaolajon pirítsd meg, amíg üvegesedni nem kezd.

    Ha a hagymát nem szeretnéd túl erősen pirítani, vedd le hamarabb a tűzről, hogy friss, enyhén roppanós maradjon.

    4

    A pihentetett tésztát nyújtsd ki vékonyra, majd vágd kb. 2-3 cm-es négyzetekre vagy téglalapokra.

    Ne nyújtsd túl vékonyra a tésztát, mert akkor főzés közben könnyen széteshet.

    5

    Forralj fel egy nagy lábas vizet egy kevés sóval. A tésztadarabokat egyesével dobd bele, és főzd őket 3-4 percig, amíg feljönnek a víz tetejére.

    Ne tegyél túl sok tésztát egyszerre a vízbe, mert akkor összeállhatnak. Ha szükséges, oszd több részre.

    6

    Ha a tészták megfőttek, szedd ki őket egy szűrőkanállal, és tedd félre. A vajat egy serpenyőben olvaszd fel, és keverd össze a tavaszi hagymával.

    A vaj és a hagyma íze jól harmonizál a sujebi tésztával. Használj friss vajat a gazdagabb ízért.

    7

    A főtt tésztát add hozzá a hagymás vajhoz, és keverd össze alaposan. Tálald tejföllel és friss fűszernövényekkel.

    A tejföl nemcsak krémessé teszi, hanem frissességet is ad az ételnek. Ha szeretnéd pikánsabbá tenni, egy csipet fűszerpaprikát is adhatunk a tejfölhöz.