Earl Grey panna cotta tálalva

Teafüves panna cotta (Earl Grey)

A panna cotta az olasz Piemont régióból származik, és az évek során számos ízesítéssel készült változata született. Az Earl Grey teafüves panna cotta egy elegáns, kifinomult verzió, amely a bergamott aromájával és a krémes textúrával nyűgözi le az ízlelőbimbókat. Képzeld el, ahogy a selymes panna cotta egy falat után szétolvad a szádban, miközben az Earl Grey tea citrusos és virágos jegyei tökéletes harmóniát alkotnak a vaníliával és a narancshéjjal. A tökéletes panna cotta titka a kiváló minőségű tejszín, a megfelelő hőmérsékleten történő áztatás és a teafű megfelelő szűrése. Próbáld ki ezt a különleges verziót mézzel vagy egy kevés frissen reszelt narancshéjjal díszítve!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 20 perc
420 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 ml Tejszín
100 ml Tej
80 g Cukor
1 db Vaníliarúd
3 db Zselatinlap
2 db Earl Grey teafű vagy 2 filter
1 tk. Friss narancshéj (reszelt)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, és hagyd állni 5 percig, amíg megpuhulnak.

    Fontos, hogy a zselatinlapokat hideg vízbe áztasd, különben nem fognak megfelelően megpuhulni. Ne áztasd őket túl sokáig, mert széteshetnek.

    2

    Egy lábasban keverd össze a tejszínt, a tejet, a cukrot, a vaníliarúd kikapart magjait és a reszelt narancshéjat. Melegítsd alacsony hőfokon, amíg a cukor teljesen feloldódik.

    Alacsony hőfokon melegítsd a keveréket, hogy a tejszín ne égjen le. A vaníliarúd kikapart magjai intenzívebb ízt adnak a panna cottának.

    3

    Amikor a keverék felmelegedett (de nem forr), add hozzá az Earl Grey teát. Ha teafüvet használsz, egy tea filterbe vagy teatojásba tedd. Hagyd ázni 5-7 percig, majd vedd ki a teafiltert vagy szűrd át a teát.

    Ne forrald fel a tejszínes keveréket, mert akkor a panna cotta nem lesz sima. A tea áztatási ideje befolyásolja az íz intenzitását, ezért kóstold meg a keveréket, és ízlés szerint állítsd be az időt.

    4

    Nyomkodd ki a beáztatott zselatinlapokat, majd add a meleg tejszínes keverékhez, és keverd addig, amíg teljesen feloldódik.

    A zselatinlapokat alaposan nyomkodd ki, hogy ne kerüljön túl sok víz a keverékbe. A zselatinnak teljesen fel kell oldódnia, különben a panna cotta nem fog megfelelően megdermedni.

    5

    Szűrd át a keveréket egy finom szűrőn, hogy eltávolítsd az esetleges teafüvet és vaníliadarabokat.

    A szűrés biztosítja, hogy a panna cotta sima és krémes legyen.

    6

    Öntsd a keveréket kis formákba vagy poharakba, majd hagyd szobahőmérsékleten kihűlni.

    A formákat enyhén olajozd ki, hogy a panna cotta könnyen kifordítható legyen. Ha poharakba öntöd, nem szükséges kifordítani.

    7

    Tedd hűtőbe legalább 4 órára, hogy teljesen megdermedjen.

    A panna cottának legalább 4 órára van szüksége a hűtőben, hogy teljesen megdermedjen. Ha sietsz, tedd a fagyasztóba 1-2 órára, de figyelj rá, hogy ne fagyjon meg teljesen.

    8

    Tálalás előtt díszítsd friss narancshéjjal vagy egy kevés mézzel az extra ízélmény érdekében.

    A díszítés ízlés szerint változtatható. Használhatsz friss gyümölcsöket, csokoládéforgácsot vagy akár egy kevés tejszínhabot is.