Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, és hagyd állni 5 percig, amíg megpuhulnak.
Fontos, hogy a zselatinlapokat hideg vízbe áztasd, különben nem fognak megfelelően megpuhulni. Ne áztasd őket túl sokáig, mert széteshetnek.
Egy lábasban keverd össze a tejszínt, a tejet, a cukrot, a vaníliarúd kikapart magjait és a reszelt narancshéjat. Melegítsd alacsony hőfokon, amíg a cukor teljesen feloldódik.
Alacsony hőfokon melegítsd a keveréket, hogy a tejszín ne égjen le. A vaníliarúd kikapart magjai intenzívebb ízt adnak a panna cottának.
Amikor a keverék felmelegedett (de nem forr), add hozzá az Earl Grey teát. Ha teafüvet használsz, egy tea filterbe vagy teatojásba tedd. Hagyd ázni 5-7 percig, majd vedd ki a teafiltert vagy szűrd át a teát.
Ne forrald fel a tejszínes keveréket, mert akkor a panna cotta nem lesz sima. A tea áztatási ideje befolyásolja az íz intenzitását, ezért kóstold meg a keveréket, és ízlés szerint állítsd be az időt.
Nyomkodd ki a beáztatott zselatinlapokat, majd add a meleg tejszínes keverékhez, és keverd addig, amíg teljesen feloldódik.
A zselatinlapokat alaposan nyomkodd ki, hogy ne kerüljön túl sok víz a keverékbe. A zselatinnak teljesen fel kell oldódnia, különben a panna cotta nem fog megfelelően megdermedni.
Szűrd át a keveréket egy finom szűrőn, hogy eltávolítsd az esetleges teafüvet és vaníliadarabokat.
A szűrés biztosítja, hogy a panna cotta sima és krémes legyen.
Öntsd a keveréket kis formákba vagy poharakba, majd hagyd szobahőmérsékleten kihűlni.
A formákat enyhén olajozd ki, hogy a panna cotta könnyen kifordítható legyen. Ha poharakba öntöd, nem szükséges kifordítani.
Tedd hűtőbe legalább 4 órára, hogy teljesen megdermedjen.
A panna cottának legalább 4 órára van szüksége a hűtőben, hogy teljesen megdermedjen. Ha sietsz, tedd a fagyasztóba 1-2 órára, de figyelj rá, hogy ne fagyjon meg teljesen.
Tálalás előtt díszítsd friss narancshéjjal vagy egy kevés mézzel az extra ízélmény érdekében.
A díszítés ízlés szerint változtatható. Használhatsz friss gyümölcsöket, csokoládéforgácsot vagy akár egy kevés tejszínhabot is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.