Tejmentes kókusztorta reszelt kókusszal díszítve

Tejmentes kókusztorta

A tejmentes kókusztorta egy ízletes alternatíva azoknak, akik tejmentes étrendet követnek, vagy egyszerűen szeretik a kókusz gazdag ízvilágát. Ez a torta különösen népszerűvé vált az egészségtudatos konyhákban, ahol a kókuszliszt és a kókusztej tökéletes helyettesítője a hagyományos összetevőknek. Tipp: Díszítsd a tortát friss gyümölcsökkel, például eperrel vagy mangóval, hogy még látványosabb és finomabb legyen!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Kókuszliszt
300 ml Kókusztej
100 g Kókuszolaj
150 g Cukor
3 db Tojás
1 tk. Sütőpor
1 tk. Vaníliakivonat
50 g Reszelt kókusz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra, és bélelj ki egy tortaformát sütőpapírral.

    A sütőpapír használata megkönnyíti a torta formából való kivételét.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a kókuszlisztet, a sütőport és a cukrot.

    Győződj meg róla, hogy a sütőpor friss, hogy a torta szépen megemelkedjen.

    3

    Add hozzá a tojásokat, a kókusztejet, a kókuszolajat és a vaníliakivonatot, majd keverd simára a masszát.

    A kókusztej legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyebben elkeveredjen a többi hozzávalóval.

    4

    Öntsd a tésztát a tortaformába, és simítsd el a tetejét egyenletesen.

    Ha a tészta nagyon sűrű, egy spatulával vagy késsel segíthetsz az egyenletes elosztásban.

    5

    Süsd a tortát 25-30 percig, vagy amíg a beleszúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön.

    A sütési idő sütőfüggő, ezért érdemes 25 perc után ellenőrizni a tortát. Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    6

    Hagyd a tortát teljesen kihűlni, majd szórd meg a tetejét reszelt kókusszal. Tálald frissen!

    A torta teljesen kihűlve könnyebben szeletelhető. A reszelt kókusz helyett díszítheted kókuszchips-szel is.