Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra, és bélelj ki egy tortaformát sütőpapírral.
A sütőpapír használata megkönnyíti a torta formából való kivételét.
Egy nagy tálban keverd össze a kókuszlisztet, a sütőport és a cukrot.
Győződj meg róla, hogy a sütőpor friss, hogy a torta szépen megemelkedjen.
Add hozzá a tojásokat, a kókusztejet, a kókuszolajat és a vaníliakivonatot, majd keverd simára a masszát.
A kókusztej legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyebben elkeveredjen a többi hozzávalóval.
Öntsd a tésztát a tortaformába, és simítsd el a tetejét egyenletesen.
Ha a tészta nagyon sűrű, egy spatulával vagy késsel segíthetsz az egyenletes elosztásban.
Süsd a tortát 25-30 percig, vagy amíg a beleszúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön.
A sütési idő sütőfüggő, ezért érdemes 25 perc után ellenőrizni a tortát. Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Hagyd a tortát teljesen kihűlni, majd szórd meg a tetejét reszelt kókusszal. Tálald frissen!
A torta teljesen kihűlve könnyebben szeletelhető. A reszelt kókusz helyett díszítheted kókuszchips-szel is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.