Reszeld le a fokhagymát, és aprítsd fel a friss petrezselymet.
A fokhagymát reszelve intenzívebb ízt kapsz, mintha csak aprítanád.
Egy közepes serpenyőben olvaszd meg a vajat közepes lángon.
Ügyelj arra, hogy a vaj ne égjen meg, mert akkor keserű lesz a mártás.
Add hozzá a reszelt fokhagymát, és pirítsd 1-2 percig, amíg illatos lesz, de ne hagyd, hogy megégjen.
A fokhagyma könnyen megég, ezért figyelj rá nagyon. Ha megég, keserű lesz a mártás.
Öntsd hozzá a tejszínt, és alaposan keverd össze a fokhagymás vajjal.
Ha sűrűbb mártást szeretnél, főzd tovább alacsony lángon, amíg el nem éri a kívánt állagot.
Add hozzá a reszelt parmezánt, és lassú tűzön kevergetve főzd, amíg a sajt teljesen elolvad, és a mártás selymes lesz.
A parmezánt fokozatosan add hozzá, hogy elkerüld a csomósodást.
Ízesítsd sóval és borssal, majd főzd további 1-2 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Kóstold meg, mielőtt sóznál, mert a parmezán is sós.
A mártást tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel, és azonnal kínáld melegen húsok, tészták vagy zöldségek mellé.
A mártást ízesítheted egy kevés citromlével is, hogy frissebb ízt kapjon.
Hűtőben légmentesen zárható edényben 2-3 napig eltartható, fogyasztás előtt enyhén melegítsd fel.
Melegítéskor adj hozzá egy kevés tejszínt vagy vizet, hogy ne legyen túl sűrű.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.