AprĂtsd fel a fokhagymĂĄt Ă©s a friss petrezselymet. Egy serpenyĆben olvaszd meg a vajat közepes lĂĄngon.
A friss petrezselyem helyett hasznĂĄlhatsz szĂĄrĂtottat is, de a friss Ăze sokkal jobb. A vajat alacsony lĂĄngon olvaszd meg, hogy ne Ă©gjen meg.
Add hozzĂĄ a fokhagymĂĄt, Ă©s pirĂtsd meg enyhĂ©n, amĂg illatos lesz, de ne hagyd megĂ©gni.
A fokhagyma nagyon hamar megĂ©g, ezĂ©rt figyelj rĂĄ oda, Ă©s folyamatosan kevergesd. Ha tĂșl gyorsan barnul, vedd lejjebb a lĂĄngot.
Ăntsd hozzĂĄ a tejszĂnt, Ă©s lassan keverd össze. Adj hozzĂĄ egy csipet sĂłt, fekete borsot Ă©s a szerecsendiĂłt.
HasznĂĄlj magas zsĂrtartalmĂș tejszĂnt a gazdagabb ĂzĂ©rt Ă©s a sƱrƱbb ĂĄllagĂ©rt. A szerecsendiĂł nagyon intenzĂv fƱszer, ezĂ©rt csak Ăłvatosan adagold.
LassĂș tƱzön fĆzd a szĂłszt 5-7 percig, amĂg kissĂ© besƱrƱsödik. Keverd bele az aprĂłra vĂĄgott petrezselymet.
Ne forrald a szĂłszt, mert a tejszĂn kicsapĂłdhat. Ha tĂșl sƱrƱ lenne, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s tejet vagy tejszĂnt.
TĂĄlald melegen tĂ©szta, grillezett hĂșsok vagy zöldsĂ©gek mellĂ©.
A szĂłsz a hƱtĆben tĂĄrolva 1-2 napig elĂĄll. TĂĄlalĂĄs elĆtt melegĂtsd fel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.