Aprítsd fel a hagymát és a fokhagymát, majd mosd át a kapribogyót, hogy eltávolítsd a felesleges sót.
A kapribogyót alaposan mosd át, mert nagyon sós lehet.
Egy közepes méretű serpenyőben olvaszd meg a vajat, majd add hozzá az aprított hagymát és fokhagymát. Pirítsd üvegesre közepes lángon.
A hagymát és a fokhagymát ne pirítsd barnára, csak üvegesre, hogy ne legyen keserű.
Öntsd hozzá a fehérbort, és főzd, amíg a bor körülbelül a felére csökken.
A bor redukálása segít az ízek koncentrálásában. Ügyelj arra, hogy ne égjen le.
Add hozzá a tejszínt és a kapribogyót, majd alaposan keverd össze. Lassú tűzön főzd 5-7 percig, hogy a szósz besűrűsödjön.
A kapribogyót használat előtt érdemes leöblíteni, hogy ne legyen túl sós a szósz.
Ízesítsd a mártást sóval és borssal, majd keverd hozzá az apróra vágott friss petrezselymet.
A kapribogyó sóssága miatt először kóstold meg a szószt, és csak utána sózd, ha szükséges.
A szószt tálald melegen grillezett halakhoz, csirkéhez vagy tésztához. Hűtőben légmentesen zárható edényben 2-3 napig eltartható.
Ha újramelegíted a szószt, adj hozzá egy kevés tejszínt vagy vizet, hogy ne legyen túl sűrű.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.