Krémes tejszínes karfiol étel friss fűszernövényekkel tálalva.

Tejszínes karfiol

A Tejszínes karfiol egy könnyed, krémes és ínycsiklandó étel, amely tökéletesen illik a hétköznapi vacsorákhoz. A karfiolt párolják, majd tejszínnel és fűszerekkel kombinálják, hogy egy gazdag, lágy ételt kapjanak. A tejszínes karfiol a vegetáriánusok kedvence, de azok is szívesen fogyasztják, akik nem követnek különösebb diétát.

Ez a fogás rendkívül sokoldalú, mivel kiváló köretként is tálalható, de önálló főételként is megállja a helyét. A tejszínes karfiol gazdag ízvilága, a tejszín selymes textúrája és a karfiol enyhén édes íze minden falatnál ínycsiklandó élményt kínál.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
1 fej Karfiol
200 ml Tejszín
2 ek. Vaj
1 ek. Liszt
1 tk Info
0.5 tk Bors
1 csipet Szerecsendió
50 g Reszelt sajt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, majd enyhén sós vízben roppanósra főzzük, és leszűrjük.

    Ne főzd túl a karfiolt, mert akkor szétesik a mártásban. Fontos, hogy roppanós maradjon!

    2

    Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, és világos rántást készítünk.

    A rántás készítésekor figyelj, hogy ne égjen meg a liszt, mert keserű lesz a mártás. Folyamatosan keverd!

    3

    Felöntjük a tejszínnel, és folyamatosan kevergetve besűrítjük.

    A tejszínt fokozatosan öntsd a rántáshoz, hogy elkerüld a csomósodást. Ha mégis csomós lenne, használj botmixert.

    4

    Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük, majd hozzáadjuk a karfiolt, és óvatosan összeforgatjuk a mártással.

    A szerecsendióval óvatosan bánj, mert nagyon intenzív íze van. Kóstold meg a mártást, mielőtt hozzáadnád a karfiolt.

    5

    Ha szeretnénk, a tetejére reszelt sajtot szórunk, és 180°C-ra előmelegített sütőben pár perc alatt rápirítjuk.

    Használj olyan sajtot, ami jól olvad, például trappista vagy mozzarella. A sütőben csak addig pirítsd, amíg a sajt megolvad és aranybarna nem lesz.

    6

    Forrón, köretként vagy önálló ételként tálaljuk.

    Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel, hogy még ínycsiklandóbb legyen.