Tejszínes karfiolkrémleves tálalva

Tejszínes karfiolkrémleves

A tejszínes karfiolkrémleves egy klasszikus étel, amely a friss karfiol ízét és a tejszín lágy, gazdag textúráját ötvözi. A karfiol tele van tápanyagokkal, és a tejszín hozzáadásával egy igazi ínycsiklandó ételt kapunk. Képzeld el, ahogy a karfiol megpuhul, miközben a fokhagyma és a tejszín egyesülnek. A végeredmény egy finom, krémes textúrájú leves, amely minden falatjában egy igazi élményt nyújt. Ez az étel tökéletes választás egy könnyed vacsorához, vagy egy egészséges étkezéshez, amely egyaránt finom és tápláló.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Karfiol
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
40 g Vaj
150 ml Tejszín
800 ml Zöldségalaplé
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A karfiolt mosd meg, és vágd fel kisebb rózsákra. A vöröshagymát és fokhagymát hámozd meg, és aprítsd fel őket.

    A karfiolt áztasd be sós vízbe pár percre, hogy eltávolítsd a rejtett bogarakat.

    2

    Egy nagy lábasban olvaszd fel a vajat közepes lángon. Add hozzá a felaprított vöröshagymát, és pirítsd üvegesre, körülbelül 4-5 percig. A fokhagymát is tedd bele, és pirítsd további 1-2 percig.

    A hagymát ne pirítsd túl, mert keserű lesz. Fontos, hogy üvegesre párold.

    3

    Add hozzá a felvágott karfiolt, és pirítsd 3-4 percig. Fűszerezd sóval és borssal, majd öntsd fel a zöldségalaplével. Keverd jól össze.

    A karfiolt enyhén megpirítva intenzívebb ízt kapunk a levesben.

    4

    Miután felforrt, csökkentsd a hőt, és főzd lefedve 20-25 percig, amíg a karfiol teljesen megpuhul.

    Főzés közben ellenőrizd a karfiol puhaságát. Ha könnyen szétesik, akkor kész.

    5

    Amikor a karfiol megpuhult, vedd le a levest a tűzről, és botmixerrel pürésítsd simára. Ha túl sűrűnek találod, egy kis alaplevet vagy vizet is adhatsz hozzá.

    A pürésítésnél figyelj, hogy ne maradjanak benne karfiol darabok, a leves legyen teljesen sima.

    6

    Add hozzá a tejszínt, és keverd jól össze. Kóstold meg, és szükség szerint ízesítsd tovább sóval, borssal.

    A tejszín helyett használhatsz növényi tejszínt is a vegán verzióhoz. A leveset tálaláskor megszórhatod pirított mandulával vagy dióval.