Tejszínes rozmaringos lime szósz tálalva

Tejszínes rozmaringos lime szósz

A tejszínes mártások az európai konyha egyik alapvető elemei, amelyek különleges ízvilágot kölcsönöznek a húsoknak és tésztáknak. A rozmaring karakteres, fás aromája tökéletesen harmonizál a lime frissességével, miközben a tejszín lágy krémessége összefogja az ízeket. Ahogy a rozmaring és a lime savanykás frissessége összeolvad a tejszín selymes textúrájával, a konyhát betölti az ízek gazdag kavalkádja. Ez a szósz tökéletes választás grillezett csirkéhez, halakhoz vagy tésztákhoz, hogy egy különleges, frissítő ízvilágot vigyünk az étkezésbe.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 15 perc
230 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 ml Tejszín
1 ág Friss rozmaring
2 ek. Friss lime lé
2 gerezd Fokhagyma
30 g Vaj
0.5 tk.
0.25 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Előkészítés: Aprítsd finomra a fokhagymát, és szedd le a rozmaring leveleit az ágról, majd szintén aprítsd fel.

    A rozmaringot közvetlenül felhasználás előtt aprítsd fel, hogy megőrizze az aromáját.

    2

    Fokhagyma pirítása: Egy közepes serpenyőben olvaszd fel a vajat közepes lángon. Add hozzá a fokhagymát, és pirítsd 1-2 percig, amíg illatos lesz.

    Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz a szósz.

    3

    Tejszín hozzáadása: Öntsd hozzá a tejszínt, és keverd össze a fokhagymával. Alacsony lángon főzd, hogy ne forrjon fel túl gyorsan.

    Használj magas zsírtartalmú tejszínt (legalább 30%), hogy a szósz krémesebb legyen.

    4

    Ízesítés: Add hozzá az aprított rozmaringot, lime levet, sót és borsot. Főzd a szószt 5-7 percig, amíg besűrűsödik és az ízek összeérnek.

    A lime levét fokozatosan add hozzá, kóstold meg, és állítsd be a savanyúságát ízlésed szerint.

    5

    Finomítás: Kóstold meg a szószt, és ha szükséges, állíts az ízeken több lime lé vagy rozmaring hozzáadásával.

    Ha a szósz túl sűrű lenne, adj hozzá egy kis tejszínt vagy vizet a kívánt állag eléréséhez.

    6

    Tálalás: A szószt melegen tálald grillezett csirkéhez, halakhoz vagy tésztákhoz. Friss rozmaringgal díszítheted.

    A szószt tálalás előtt forrósítsd fel, ha szükséges, de ne forrald.