ElĆkĂ©szĂtĂ©s: AprĂtsd finomra a fokhagymĂĄt, Ă©s szedd le a rozmaring leveleit az ĂĄgrĂłl, majd szintĂ©n aprĂtsd fel.
A rozmaringot közvetlenĂŒl felhasznĂĄlĂĄs elĆtt aprĂtsd fel, hogy megĆrizze az aromĂĄjĂĄt.
Fokhagyma pirĂtĂĄsa: Egy közepes serpenyĆben olvaszd fel a vajat közepes lĂĄngon. Add hozzĂĄ a fokhagymĂĄt, Ă©s pirĂtsd 1-2 percig, amĂg illatos lesz.
Vigyåzz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserƱ lesz a szósz.
TejszĂn hozzĂĄadĂĄsa: Ăntsd hozzĂĄ a tejszĂnt, Ă©s keverd össze a fokhagymĂĄval. Alacsony lĂĄngon fĆzd, hogy ne forrjon fel tĂșl gyorsan.
HasznĂĄlj magas zsĂrtartalmĂș tejszĂnt (legalĂĄbb 30%), hogy a szĂłsz krĂ©mesebb legyen.
ĂzesĂtĂ©s: Add hozzĂĄ az aprĂtott rozmaringot, lime levet, sĂłt Ă©s borsot. FĆzd a szĂłszt 5-7 percig, amĂg besƱrƱsödik Ă©s az Ăzek összeĂ©rnek.
A lime levĂ©t fokozatosan add hozzĂĄ, kĂłstold meg, Ă©s ĂĄllĂtsd be a savanyĂșsĂĄgĂĄt ĂzlĂ©sed szerint.
FinomĂtĂĄs: KĂłstold meg a szĂłszt, Ă©s ha szĂŒksĂ©ges, ĂĄllĂts az Ăzeken több lime lĂ© vagy rozmaring hozzĂĄadĂĄsĂĄval.
Ha a szĂłsz tĂșl sƱrƱ lenne, adj hozzĂĄ egy kis tejszĂnt vagy vizet a kĂvĂĄnt ĂĄllag elĂ©rĂ©sĂ©hez.
TĂĄlalĂĄs: A szĂłszt melegen tĂĄlald grillezett csirkĂ©hez, halakhoz vagy tĂ©sztĂĄkhoz. Friss rozmaringgal dĂszĂtheted.
A szĂłszt tĂĄlalĂĄs elĆtt forrĂłsĂtsd fel, ha szĂŒksĂ©ges, de ne forrald.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.