Előkészítés: Aprítsd finomra a fokhagymát, és szedd le a rozmaring leveleit az ágról, majd szintén aprítsd fel.
A rozmaringot közvetlenül felhasználás előtt aprítsd fel, hogy megőrizze az aromáját.
Fokhagyma pirítása: Egy közepes serpenyőben olvaszd fel a vajat közepes lángon. Add hozzá a fokhagymát, és pirítsd 1-2 percig, amíg illatos lesz.
Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz a szósz.
Tejszín hozzáadása: Öntsd hozzá a tejszínt, és keverd össze a fokhagymával. Alacsony lángon főzd, hogy ne forrjon fel túl gyorsan.
Használj magas zsírtartalmú tejszínt (legalább 30%), hogy a szósz krémesebb legyen.
Ízesítés: Add hozzá az aprított rozmaringot, lime levet, sót és borsot. Főzd a szószt 5-7 percig, amíg besűrűsödik és az ízek összeérnek.
A lime levét fokozatosan add hozzá, kóstold meg, és állítsd be a savanyúságát ízlésed szerint.
Finomítás: Kóstold meg a szószt, és ha szükséges, állíts az ízeken több lime lé vagy rozmaring hozzáadásával.
Ha a szósz túl sűrű lenne, adj hozzá egy kis tejszínt vagy vizet a kívánt állag eléréséhez.
Tálalás: A szószt melegen tálald grillezett csirkéhez, halakhoz vagy tésztákhoz. Friss rozmaringgal díszítheted.
A szószt tálalás előtt forrósítsd fel, ha szükséges, de ne forrald.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.