TejszĂ­nes rozmaringos lime szĂłsz tĂĄlalva

TejszĂ­nes rozmaringos lime szĂłsz

A tejszĂ­nes mĂĄrtĂĄsok az eurĂłpai konyha egyik alapvetƑ elemei, amelyek kĂŒlönleges Ă­zvilĂĄgot kölcsönöznek a hĂșsoknak Ă©s tĂ©sztĂĄknak. A rozmaring karakteres, fĂĄs aromĂĄja tökĂ©letesen harmonizĂĄl a lime frissessĂ©gĂ©vel, miközben a tejszĂ­n lĂĄgy krĂ©messĂ©ge összefogja az Ă­zeket. Ahogy a rozmaring Ă©s a lime savanykĂĄs frissessĂ©ge összeolvad a tejszĂ­n selymes textĂșrĂĄjĂĄval, a konyhĂĄt betölti az Ă­zek gazdag kavalkĂĄdja. Ez a szĂłsz tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs grillezett csirkĂ©hez, halakhoz vagy tĂ©sztĂĄkhoz, hogy egy kĂŒlönleges, frissĂ­tƑ Ă­zvilĂĄgot vigyĂŒnk az Ă©tkezĂ©sbe.

ElƑkĂ©szĂŒlet 5 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 15 perc
230 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 ml Tejszín
⭕ 1 ág Friss rozmaring
⭕ 2 ek. Friss lime lĂ©
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 30 g Vaj
⭕ 0.5 tk. Só
⭕ 0.25 tk. Fekete bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    ElƑkĂ©szĂ­tĂ©s: AprĂ­tsd finomra a fokhagymĂĄt, Ă©s szedd le a rozmaring leveleit az ĂĄgrĂłl, majd szintĂ©n aprĂ­tsd fel.

    A rozmaringot közvetlenĂŒl felhasznĂĄlĂĄs elƑtt aprĂ­tsd fel, hogy megƑrizze az aromĂĄjĂĄt.

    2

    Fokhagyma pirĂ­tĂĄsa: Egy közepes serpenyƑben olvaszd fel a vajat közepes lĂĄngon. Add hozzĂĄ a fokhagymĂĄt, Ă©s pirĂ­tsd 1-2 percig, amĂ­g illatos lesz.

    Vigyåzz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserƱ lesz a szósz.

    3

    TejszĂ­n hozzĂĄadĂĄsa: Öntsd hozzĂĄ a tejszĂ­nt, Ă©s keverd össze a fokhagymĂĄval. Alacsony lĂĄngon fƑzd, hogy ne forrjon fel tĂșl gyorsan.

    HasznĂĄlj magas zsĂ­rtartalmĂș tejszĂ­nt (legalĂĄbb 30%), hogy a szĂłsz krĂ©mesebb legyen.

    4

    ÍzesĂ­tĂ©s: Add hozzĂĄ az aprĂ­tott rozmaringot, lime levet, sĂłt Ă©s borsot. FƑzd a szĂłszt 5-7 percig, amĂ­g besƱrƱsödik Ă©s az Ă­zek összeĂ©rnek.

    A lime levĂ©t fokozatosan add hozzĂĄ, kĂłstold meg, Ă©s ĂĄllĂ­tsd be a savanyĂșsĂĄgĂĄt Ă­zlĂ©sed szerint.

    5

    FinomĂ­tĂĄs: KĂłstold meg a szĂłszt, Ă©s ha szĂŒksĂ©ges, ĂĄllĂ­ts az Ă­zeken több lime lĂ© vagy rozmaring hozzĂĄadĂĄsĂĄval.

    Ha a szĂłsz tĂșl sƱrƱ lenne, adj hozzĂĄ egy kis tejszĂ­nt vagy vizet a kĂ­vĂĄnt ĂĄllag elĂ©rĂ©sĂ©hez.

    6

    Tålalås: A szószt melegen tålald grillezett csirkéhez, halakhoz vagy tésztåkhoz. Friss rozmaringgal díszítheted.

    A szĂłszt tĂĄlalĂĄs elƑtt forrĂłsĂ­tsd fel, ha szĂŒksĂ©ges, de ne forrald.