Mosd meg a rukkolát, majd csepegtesd le. Reszeld le a parmezán sajtot és tisztítsd meg a fokhagymagerezdeket.
A rukkolát alaposan mosd meg, mert sokszor homokos lehet.
Egy közepes serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a zúzott fokhagymát és párold 1-2 percig, hogy kiengedje az aromáját.
A fokhagymát ne pirítsd túl, mert keserű lesz!
Add hozzá a rukkolát, és lassú tűzön párold, amíg kissé összeesik, körülbelül 2 perc alatt.
A rukkola nagyon gyorsan összeesik, ezért ne párold túl sokáig.
Öntsd hozzá a tejszínt, és keverd össze alaposan. Lassú tűzön főzd 5 percig, hogy a rukkola íze teljesen átjárja a mártást.
Ha sűrűbb szószt szeretnél, használj főzőtejszínt.
Keverd bele a reszelt parmezán sajtot, és ízesítsd sóval, borssal. Főzd további 2 percig, amíg a mártás selymesen simává válik.
A parmezán sós, ezért először kóstold meg a szószt, mielőtt megsóznád.
Botmixerrel pürésítsd a szószt, hogy krémes állagot kapj, majd tálald melegen tésztákhoz vagy grillezett húsokhoz.
A pürésítés előtt kóstold meg a szószt, és ha szükséges, igazítsd a fűszerezést.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.