Tejszínes rukkolaszósz tálalva

Tejszínes rukkolaszósz

A tejszínes rukkolaszósz egy modern és frissítő kiegészítő, amely tökéletesen ötvözi a rukkola enyhén kesernyés ízét a tejszín krémes gazdagságával. A rukkola a mediterrán konyha egyik alapvető eleme, amely már az ókori rómaiak asztalán is népszerű volt. Ez a mártás különösen jól illik tésztákhoz vagy grillezett húsokhoz, és gyorsan elkészíthető akár egy hétköznapi vacsorához is. Tipp: Ha extra ízt szeretnél hozzáadni, szórd meg pirított dióval vagy mandulával tálaláskor.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
230 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Friss rukkola
200 ml Tejszín
50 g Parmezán sajt
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Őrölt fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg a rukkolát, majd csepegtesd le. Reszeld le a parmezán sajtot és tisztítsd meg a fokhagymagerezdeket.

    A rukkolát alaposan mosd meg, mert sokszor homokos lehet.

    2

    Egy közepes serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a zúzott fokhagymát és párold 1-2 percig, hogy kiengedje az aromáját.

    A fokhagymát ne pirítsd túl, mert keserű lesz!

    3

    Add hozzá a rukkolát, és lassú tűzön párold, amíg kissé összeesik, körülbelül 2 perc alatt.

    A rukkola nagyon gyorsan összeesik, ezért ne párold túl sokáig.

    4

    Öntsd hozzá a tejszínt, és keverd össze alaposan. Lassú tűzön főzd 5 percig, hogy a rukkola íze teljesen átjárja a mártást.

    Ha sűrűbb szószt szeretnél, használj főzőtejszínt.

    5

    Keverd bele a reszelt parmezán sajtot, és ízesítsd sóval, borssal. Főzd további 2 percig, amíg a mártás selymesen simává válik.

    A parmezán sós, ezért először kóstold meg a szószt, mielőtt megsóznád.

    6

    Botmixerrel pürésítsd a szószt, hogy krémes állagot kapj, majd tálald melegen tésztákhoz vagy grillezett húsokhoz.

    A pürésítés előtt kóstold meg a szószt, és ha szükséges, igazítsd a fűszerezést.