Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tortaformát sütőpapírral vagy vajazd ki és lisztezd meg.
A sütő előmelegítése nagyon fontos, hogy a tészta egyenletesen süljön meg. Ha sütőpapírt használsz, könnyebb lesz a tortát kivenni a formából. A kivajazás és lisztezés is megakadályozza, hogy a tészta leragadjon.
Hámozd meg az almákat, szeleteld vékonyra, majd locsold meg a citromlével, hogy ne barnuljanak meg.
A vékony szeletek egyenletesebben sülnek át. A citromlé nem csak a barnulást akadályozza meg, hanem friss, savanykás ízt is ad az almának.
Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a fahéjat.
A száraz hozzávalók összekeverése biztosítja, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon a tésztában, így a torta szép magas lesz.
Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a cukorral, majd add hozzá a tojásokat egyenként, alaposan elkeverve.
A vaj és a cukor alapos habosítása kulcsfontosságú a könnyű és puha tésztához. A tojásokat egyenként add hozzá, hogy a tészta ne csapódjon ki.
Fokozatosan keverd bele a száraz hozzávalókat a vajas keverékbe, majd öntsd hozzá a tejet, hogy lágy tésztát kapj.
A száraz és nedves hozzávalókat felváltva add hozzá, hogy elkerüld a csomósodást. Ne keverd túl a tésztát, mert akkor kemény lesz a torta.
Öntsd a tészta felét a tortaformába, simítsd el, majd helyezd rá az almaszeletek felét. Fedd be a maradék tésztával, és rendezd a tetejére a maradék almát.
Az almaszeletek egyenletes elosztása biztosítja, hogy minden szelet tortában legyen alma. Kicsit nyomkodd bele az almákat a tésztába, hogy ne csússzanak le a tetejéről sütés közben.
Süsd a tortát 40-45 percig, vagy amíg a beleszúrt tű tisztán kijön. Hűtsd ki teljesen, mielőtt kiveszed a formából.
A sütési idő sütőfüggő, ezért érdemes tűpróbával ellenőrizni. Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával. A tortát teljesen ki kell hűteni, mielőtt kivesszük a formából, különben könnyen összetörhet.
Tálalás előtt szórd meg porcukorral, és díszítheted extra almaszeletekkel vagy fahéjjal.
A porcukorral való megszórás esztétikusabbá teszi a tortát. A díszítéshez használhatsz karamellöntetet, tejszínhabot vagy akár egy gombóc vaníliafagylaltot is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.