Téli gesztenyés torta étcsokoládéval és dióval díszítve

Téli gesztenyés torta

A téli gesztenyés torta az ünnepi időszak egyik legkedveltebb desszertje. A gazdag gesztenyemassza és a darált dió tökéletesen harmonizál a krémes állaggal és az étcsokoládé díszítéssel. Ez a torta melegséget és különleges ízélményt nyújt a hideg téli estéken. Kiváló választás családi vacsorákhoz, ünnepi összejövetelekhez vagy bármilyen különleges alkalomra. Az egyszerűen követhető recept garantált sikert ígér, és az eredmény mindenkit lenyűgöz.

Előkészület 1 óra
Elkészítés 35 perc
Teljes 1 óra 35 perc
4800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
250 g Liszt
150 g Kristálycukor
150 g Vaj
4 db Tojás
100 ml Tej
1 cs. Sütőpor
250 g Gesztenyemassza
200 ml Tejszín
100 g Porcukor
1 tk. Vanília kivonat
50 g Étcsokoládé forgács
50 g Darált dió

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Vajazz ki és lisztezz be egy tortaformát.

    Használj sütőpapírt is a forma aljára, a biztos siker érdekében.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a darált diót.

    A darált dió gazdagabb ízt ad a tortának. Ha nincs darált diód, használhatsz mandulát is.

    3

    Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a cukorral, majd add hozzá egyenként a tojásokat.

    A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen habosítható legyen.

    4

    Keverd bele a gesztenyemasszát, majd fokozatosan add hozzá a száraz hozzávalókat és a tejet, amíg sima tésztát kapsz.

    A gesztenyemasszát villával törd össze, mielőtt a tésztához adnád. A száraz és nedves hozzávalókat felváltva adagold.

    5

    Öntsd a tésztát a formába, és süsd 30-35 percig. Hűtsd ki teljesen.

    Végezz tűpróbát, hogy ellenőrizd, átsült-e a tészta. A tortát rácson hagyd kihűlni.

    6

    A krémhez keverd össze a tejszínt, a porcukrot és a vaníliát, majd verd kemény habbá.

    A tejszín legyen nagyon hideg, hogy könnyebben felverhető legyen. Ne verd túl a tejszínt, mert kicsapódhat.

    7

    Rétegezd a tortát a krémmel, és vond be a tetejét és az oldalát is egyenletesen.

    A tortalapokat meglocsolhatod egy kis rummal vagy konyakkal, hogy még ízletesebb legyen.

    8

    Díszítsd a torta tetejét gesztenyemasszával, étcsokoládé forgácsokkal és darált dióval.

    A díszítéshez használhatsz kandírozott gyümölcsöt is.

    9

    Hűtsd a tortát legalább egy órán át, hogy az ízek összeérjenek, majd tálald.

    A hűtés segít a krémnek megszilárdulni, és az ízek is jobban összeérnek.