Temaki kimchivel, lazaccal és avokádóval tálalva

Temaki kimchivel

A temaki egy népszerű japán étel, amelyet a sushi alapanyagaival töltenek meg, majd kézzel formáznak tölcsérré. A temaki hagyományosan tenger gyümölcseivel készül, de a modern változatokban számos egyéb hozzávalót is találunk. A kimchi hozzáadása egy új ízt és fűszert ad a temaki-nak, amelyet az egész világon egyre többen kedvelnek. Ez az étel tökéletes választás azoknak, akik szeretik az izgalmas, friss és fűszeres ízeket. A lazac, avokádó és kimchi kombinációja különleges harmóniát teremt a temaki-ban.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Nori lap
200 g Sushi rizs
100 g Kimchi
150 g Friss lazac
1 db Uborka
1 db Avokádó
1 tk. Szezámmag
2 ek. Szójaszósz
1 tk. Wasabi

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A sushi rizst főzd meg a szokásos módon, majd hagyd kihűlni. A rizshez adhatunk egy kis rizsecetet és cukrot is, hogy autentikus ízt kapjunk.

    Ha nem szeretnél túl sok rizsecetet, egy kis sóval és cukorral is ízesítheted, hogy jobban kiemeld az ízeket.

    2

    A kimchit vágd apróra, hogy könnyebben lehessen beletenni a temaki-ba.

    Ha nem szereted túl csípősre, egy kicsit leöblítheted a kimchit, hogy enyhüljön a fűszeressége.

    3

    Az avokádót és uborkát vágd vékony szeletekre. A lazacot is aprítsd fel kisebb darabokra, hogy kényelmesen elférjen a temaki-ban.

    Az avokádó lágy textúrája remekül illik a ropogós nori laphoz, és friss ízt ad a temaki-nak.

    4

    Egy nori lapot helyezz el a szőnyegen, majd kenj rá egy vékony réteg sushi rizst. A rizst tedd a nori lap bal oldalára, hogy könnyen fel lehessen tekerni.

    Ne tedd túl vastagra a rizst, hogy ne legyen nehéz feltekerni. A rizs viszont fontos, hogy jól tapadjon.

    5

    Helyezd a rizsre a kimchit, avokádót, uborkát és a felvágott lazacot. Ha szeretnéd, egy kis wasabit is tehetsz rá, hogy pikánsabb legyen.

    A wasabi adagolásakor érdemes óvatosan bánni, mert elég erős, így érdemes kóstolgatni, hogy ne legyen túl csípős.

    6

    A temaki-t kezd el feltekerni a nori lap egyik sarkából, majd alakítsd meg a szokásos tölcsér alakot.

    Ha nehéz feltekerni, akkor egy kevés vízzel átitatott kézzel tartsd a sarkokat, hogy jobban tapadjon.

    7

    A kész temaki-t szórj meg szezámmaggal, és tálald szójaszósszal és extra wasabival.

    A szezámmag ad extra ízt és ropogósságot, így még finomabb lesz az étel.