A tempeht apró darabokra vágjuk és egy serpenyőben, közepes lángon 3-4 percig pirítjuk olívaolajjal, míg megpirul és enyhén ropogós lesz.
A tempeh egy szójabab alapú étel, és a pörkölés során még ízesebbé válik.
A hagymát vékony szeletekre vágjuk, és félretesszük.
A piros hagyma enyhén édes, és szép színt ad a tacosnak, de ha erősebb ízre vágysz, válassz vöröshagymát.
Az avokádót félbevágjuk, kinyitjuk, eltávolítjuk a magot, és a húsát villával pépesítjük.
A lime levével keverd össze, hogy ne barnuljon meg az avokádó és frissebb ízű legyen.
A koriandert apróra vágjuk, és összekeverjük az avokádóval, hogy friss, zöldes ízt kapjunk.
A koriander nagyon erős ízű, így ha nem kedveled, elhagyhatod.
A fűszerpaprikát és a köményt egy kis tálban összekeverjük a sóval és borssal, majd rászórjuk a tempeh-re, amikor már elkezdett pirulni.
A fűszerek adnak egy gazdag ízt a tempeh-nek, amely tökéletesen passzol a taco töltelékéhez.
Melegítsük meg a taco tortillákat serpenyőben, majd töltsük meg őket a fűszeres tempeh-vel, avokádókrémmel és hagymával.
Ha extra ízt szeretnél, szórhatsz a tetejére egy kis sajtot is.
A lime-ot félbevágjuk, és a tacosokra frissen facsart lime levet csorgatunk, majd tálaljuk.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.